CounterClock este o revistă SF de limba engleză care la origine a fost un fanzin, produs de Wolf von Witting, un membru proeminent al fandomului SF&F european.

countyerclock35

CounterClock este editată exclusiv în format electronic, PDF și distribuita liber cu ajutorul internetului. Conține, articole, recenzii, analize si știri, precum și grafică de autor. Realizarea reviste este coordonată de Wolf von Witting, care primește materiale de la colaboratori de pe mai multe continente, ceea ce asigură o varietate de stiluri și abordări în materie de scris și fundal cultural.

Din numărul 35, care a apărut în prima parte a lunii aprilie, menționez din cuprins trei materiale despre fandomul european (din Elveția, Finalanda și Polonia), un articol despre fanzine, un articol despre Stieg Larsson, secțiunea „Short Pieces”cu  un amalgam de știri, poezie, anunțuri și recenzii de seriale de TV, plus o secțiune despre convențiile de gen care vor urma în perioada următoare. Urmează o serie de recenzii de filme scurte SF&F și câteva corespondențe de la colaboratori.

În acest număr, subsemnatul este prezent cu o știre despre „The City and The Stars”, întâlnirea internațională de SF care va avea loc în 18 Mai la Oradea.

Tot în acest număr CounterClock a anunțat că va acorda Premiile CounterClock, pentru contribuții semnificative la fandomul SF european.

Puteți descărca sau citi direct online, numărul 35 din CounterClock, aici.