the-wandering-earth-posterChinezii au dat lovitura cu filmul SF The Wandering Earth (Liu Lang Di Qiu). Peste 597 milioane de dolari în doar 10 zile! Filmul a devenit un fenomen în China.

Bazat pe povestea autorului Liu Cixin, filmul este despre un grup de astronauți chinezi care încearcă să salveze lumea de pe orbita unui soare instabil. Lung metrajul a avut premiera pe 5 februarie, prima zi a sărbătorii de Anul Nou Lunar.

În China, veniturile din box office au crescut cu 9% anul trecut la 61 miliarde de yuani, ritm mai lent decât în anul precedent, deoarece guvernul a înăsprit legislația împotriva evaziunii fiscale în industrie și regulile privind conținutul.

Descrierea IMDB.com

Soarele a dispărut, oamenii din întreaga lume au construit propulsoare gigantice pe planetă pentru a muta Pământul din orbita sa și pentru a naviga către un nou sistem de stele. Cu toate acestea, călătoria de 2500 de ani a venit cu pericole neașteptate și, pentru a salva omenirea, un grup de tineri din această epocă a unui Pământ rătăcitor a ieșit cu îndrăzneală pentru a lupta și a permite supraviețuirea tuturor.