Prozatorul Costel Baboș a revenit în rândul helioniștilor timișoreni propunându-le colaborarea pentru un film de comedie, S.F., despre atmosfera carpato-mioritică. Scenariul filmului este în curs de a fi încheiat, însuși Costel Baboș fiind autorul scenariului, de regie urmând să se ocupe Bogdan Baboș (fiul prozatorului, regizor de film cu studii de specialitate în Canada).

Costel Baboș și-a început activitatea literară în Cenaclul „H.G. Wells” de pe lângă Casa de Cultură a Studenților din Timișoara, debutând ca publicist în anul 1983, în revista „Helion” cu proza scurtă. Despre începuturile sale în literatura publicistică, Costel Baboș a mărturisit că: „Prima dată am venit la «Helion», m-am format la «Helion». Cornel Secu mi-a fost mentor și întotdeauna o să mă laud cu el și cu ceilalți colegi ai mei”.

În anul 1994, Costel Baboș a realizat debutul editorial cu volumul „Un om din Wayfalua” (povestiri). Au urmat colaborări la revistele „Helion”, „Orizont”, „Paradox”, Jurnalul SF” etc.

Prozatorul Costel Baboș este deținătorul premiului special pentru proză, la concursul „Mihai Eminescu” (Oravița, 1992) și al premiului I la Zilele Cenaclurilor S.F. din Cluj-Napoca (1993). Este membru al A.R.S.F.A.N. (Asociația Română de Science-Fiction).

Din 1996, Costel Baboș s-a stabilit în Canada (Windsor, Ontario), în țara „frunzei de arțar” desfășurându-și activitatea ca și chimist, în domeniul farmaceutic.

Ideea realizării unui film despre România a venit din partea lui Bogdan Baboș, fiul solicitându-i tatălui să scrie un scenariu pentru film, juniorul cunoscând bine literatura pe care seniorul Baboș a publicat-o de-a lungul timpului.

Pornind de la schița fantastică, „Petru din sticlă”, a cărui autor este, Costel Baboș a redactat o bună parte din scenariul acestui film de lung metraj (va dura două ore), urmând ca în anul ce vine, filmul să fie realizat în România. „Tot filmul are tangență cu S.F.-ul și, eu provenind din această marcă timișoreană, cred că pot să fac un film românesc bun, cu tentă S.F.”, a mărturisit Costel Baboș la ședința clubului „Helion”.

Articolul poate fi citit în întregime în ziarul Timișoara sub titlul: Un film de comedie, S.F., despre atmosfera carpato-mioritică, în discuția ședinței clubului de anticipație „Helion”.