Bigelow Aerospace, în parteneriat cu United Launch Alliance, are planuri mari: dorește să lanseze un habitat gonflabil pe orbita Lunii.

Oamenii de știință și autoritățile Statelor Unite ale Americii au declarat că doresc să reia explorarea cosmosului și că vor începe acest emers cu satelitul natural al Terrei. De altfel, obiectivele NASA sunt Luna și abia mai apoi planeta Marte. Elon Musk, celebrul inovator și proprietar al SpaceX și Tesla Motors, a declarat recent că proiectul americanilor va fi crucial în crearea unei baze selenare.

Habitatul gonflabil va fi lansat în spaţiu la sfârşitul lui 2022 şi va funcţiona ca un depozit lunar. Bigelow Aerospace proiectează două module B330 expandabile (de dimensiunea unei  treimi din volumul Staţiei Spaţiale Internaţionale), în timp ce United Launch Alliance va furniza racheta Vulcan 562. Cu ajutorul rachetei habitatul va fi transportat pe orbita Pământului și mai apoi pe cea a Lunii, unde habitatul se va umfla. După ce va fi operaţional, cor avea loc mai multe lansări, care vor avea rolul de a furniza circa 35 de tone de combustibil criogenic către modul. Apoi va fi manevrată către locaţia sa finală, orbita joasă a Lunii.

SUA nu este singura ţară cu planuri de aselenizare. Rusia şi China sunt pe punctul de a semna o înţelegere pentru explorarea pe mai mulţi ani a Lunii.

Sursa: descopera.ro