Rakka- afisul filmului

Rakka- afisul filmului

E o părere personală și trebuie luată ca atare: nu cred să existe un cineast  care să-l depășească pe Neill Blomkamp în imaginație, când vine vorba de subiectul contactului civilizației umane cu o specie extraterestră. Dacă nu ai văzut District 9, nu sta pe gânduri, caută-l. Dacă ai văzut acest lung metraj și ți-a plăcut, atunci cu siguranță o să vrei să vezi Rakka.

Deși scurt metraj, ca toate filmele din 2017 regizate de Blomkamp, Rakka iese în evidență prin redescoperirea temei contactului și a invaziei extraterestre. Nimic nou în temă sau în tratarea acesteia, poate doar modul în care extratereștri concep ciborgi umani, cu un scop încă neprecizat. Rakka trebuie apreciată prin ceea ce este, o excelentă frescă, de o virtuozitate vizuală rar de întâlnit. Detaliile imaginii care cuprind tehnologia extraterestră și alienii sunt copleșitoare, te sufocă prin realismul înspăimântător cu care sunt încărcate. Te întrebi dacă filmul e făcut mai mult pentru a te îngrozi decât pentru a livra o operă SF.

Scenariul nu strălucește, deși prezența lui Sigourney Weaver și a lui Robert Hobbs contribuie mult la ridicarea ștachetei. Este doar un schelet pe care se brodează limbajul cinematografic și agresivitatea penelului. E clar, Rakka este ceea ce este, un film scurt care arata capacitățile excepționale pe care le are Neil Bloomkamp și studioul său. E un film de reclamă, un demo, dar chiar și așa, e o miniatură care merită absorbită prin toți porii. Îți garantez că o să-ți facă părul măciuncă!

Titlu: Rakka
Producție: Canada, 2017
Regia și scenariul: Neill Bloomkamp
Distribuția: Sigourney Weaver, Robert Hobbs
Filmul: https://www.youtube.com/watch?v=Tm0V24IEHao
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt6990734/?ref_=nm_knf_i4