Printre instrumentele și proviziile urcate la bordul Stației Spațiale Internaționale de capsula Dragon a companiei SpaceX, purtând numărul de misiune CRS-11 din 3-5 iunie, s-a aflat și robotul-dronă numit Int-Ball de către creatorii săi, ingineri japonezi.

Având un aspect de minge cu ochi sau emoticon,  pare inspirat de modulele robotizate al navei Discovery,  plecată în expediția de cercetare descrisă magistral cinematografic de Stanley Kubrick.  Ele erau botezate de Arthur Clarke cu nume feminine: Anna, Betty și Clara și mai erau numite „semințe spațiale” de echipajul navei. Erau controlate de computerul navei, HAL-9000 sau, manual, de un om aflat înăuntrul ei.

Drona fabricată cu ajutorul unei imprimante 3D pe Pământ  are comanda de pe Terra, din centrul de control  japonez JAXA Tsukuba și poate face fotografiere, filmare și supravegherea instrumentelor de pe stația spațială, degrevând personalul de aceste activități de rutină. Astfel, colaborarea dintre echipele de la sol și cele din misiune sunt eficientizate prin acest robot-dronă spațial.

Au existat și alte proiecte asemănătoare, dar nu tot atât de simpatice.