Sărbătorirea celei de-a 50-a aniversări a Star Trek durează un an, aidoma primei serii de filme TV create de Gene Roddenberry , începând de la sfârșitul anului 2016, până în 2017.

Unul dintre cele mai importante momente ale anului este numit „Star Trek: The Ultimate Voyage”, un turneu de concerte, care a început pe 17 ianuarie 2017 în West Palm Beach, SUA. Evenimentele sunt create de CineConcerts, realizate de Justin Freer și vizează 100 de orașe din America de Nord. Turneul va trece prin orașe precum Fort Lauderdale, Memphis, Atlanta, Charlotte, Buffalo, Boston, Washington, Toronto, New York, Hartford, Austin, Los Angeles etc. Concertul combină reprezentația muzicală, susținută de o  orchestră simfonică, cu imaginile din  filmele și seriile pentru  televiziune Star Trek, pe un ecran HD de 12m.

Pentru cei care se află în SUA sau Canada le dăm linkul unde pot afla locul viitorului concert: http://www.startrekultimatevoyage.com/

Clubul Helion va serba semicentenarul vineri, 16 iunie 2017. Sunt așteptați fanii serialului la întâlnirea Clubului de la Uniunea Scriitorilor Timișoara, sala Orizont, orele  17,30-19.

Adrian Bancu