Neuralink, încă o companie înființată de celebrul Elon Musk, va realiza un sistem de conectare a creierului uman cu o interfață virtuală.

Acest sistem se va realiza printr-o serie de dispozitive, toate cu dimensiuni de ordinul micronilor. Acest sistem nou îi va spijini pe cei care suferă de leziuni grave pe creier, în urma unor atacuri cerebrale sau a unor leziuni canceroase

Ideea s-ar putea concretiza în următorii patru ani, după cum a declarat Elon Musk.

Acest pas uriaș se aliniază la tendința de tehnologizare exponențială. Astfel, inteligenţa artificială și învățarea mașinilor vor duce la computere într-atât de sofisticate, încât oamenii vor fi nevoiți să apeleze la implanturi de rețele neuronale în creier, doar pentru a ține pasul cu tehnologia.

„In cap există o mulțime de concepte pe care creierul trebuie să le comprime la un nivel incredibil de scăzut, numit limbaj sau scriere. Daca ai două interfețe ale creierului, se poate să ai o comunicare necomprimată, directă, cu o altă persoană”, a declarat fondatorul Tesla într-un interviu.

Elon Musk, de origine sud-africană, s-a mutat cu familia în SUA în primii ani de viață.

Este cunoscut ca fondator al PayPal, primul operator al unui sistem de plăți online, care poate fi utilizat la achitarea sumelor medii și mici. Musk a mai fondat în 2002  SpaceX, o companie de fabricare a aeronavelor spațiale, cu scopul de a reduce costurile transportului cosmic și colonizarea planetei Marte. Ulterior el a mai înființat Tesla Inc., celebra companie care produce mașini electrice performante. Musk a dclarat că toate companiile înființate de el au scopul de a schimba lumea și omenirea, prin reducerea încălzirii globale, energie ecoprietenoasă și reducerea riscului de extincție a rasei umane.