Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, a anunțat că va trimite doi călători spațiali în jurul Lunii, aidoma celor din programele Apollo. Sunt doi „civili” care au dat un avans important pentru a finanța călătoria, aflați acum în programul medical de evaluare și pregătire fizică pentru a suporta suprasolicitările ce le implică lansarea și zborul spațial.

Compania de  zbor spațial privat va folosi racheta sa Falcon Heavy pentru a trimite cei doi pasageri plătitori în spațiu la bordul navei  companiei Dragon, după un curs sumar de navigație și pilotaj spațial.

„La fel ca astronauții de pe misiunile Apollo de înaintea lor, aceste persoane, ce vor călători în spațiu, ei duc cu ei speranțele și visele omenirii conduși de spiritul uman universal de explorare,” a spus în declarația din 27 februarie reprezentantul SpaceX. Cei doi pasageri vor fi singurii oameni la bord, în ceea ce se așteaptă să fie o excursie de aproximativ o săptămână în jurul Lunii, în conformitate cu Musk, care a vorbit cu reporterii în timpul unei conferințe telefonice astăzi, 28 februarie.

„Aceasta ar fi o buclă lungă în jurul Lunii… Ar vizita în zbor razant suprafața Lunii, apoi după o îndepărtare de ea, s-ar reapropia pe lângă Lună și, într-o buclă, vor reveni înapoi pe Pământ”, a declarat Musk în timpul teleconferinței. „Așa că, presupun, distanța maximă de parcurs față de Terra ar putea fi între  600.000 -650,000 de kilometri.” spune el.