Avem o lună cu minunate albume!

Februarie începe cu Fritz Mayr, care ne anunță un nou album din periplul său galactic, întâlnind și ființe cu voci nemaiauzite, pe Alpha Hyperion:

Stația spațială abandonată este albumul scos în februarie de Apostol Ray:

În BSM regăsim albumul Dividuum, semnat de  TM Solver, un album cu o influență frumoasă Tangerine Dream, nu doar în grafică:

Germind aduce Amtimatter, vol 6:

Cosmic Drama II este albumul lansat în această lună de celebrul Johan Tronestam. Ne dă trei piese – exemplu pe acest album care se poate comanda pe format CD. Structuri melodice dinamice dezvăluie amprenta școlii germane berlineze din anii de glorie, când ascultam astfel de muzică intrată în topurile mondiale. Un album briliant:

Un ecou al stilului Klaus Schulze îl constituie albumul Diffus, semnat de Picnicboy. Cu instrumente solo grave, fond de secvențere de bas, plus un ciripit care joacă pe arpegii ne plasează în aerul lui Timewind sau X…

 

Lumea fantastică a pianului este deschisă de albumul Dense, semnat de Elixir.

The Sound of Us, de la Emil Eliav, un single trance dansabil:

O explorare a sunetelor găsim la Mutagenese, în Microcosm:

Astrofizicianul italian dr. Massimo Teodorani, care semnează muzica electronică cu numele artistic Totemtag, ne oferă albumul Viitorul, acum- Future Now:

MonoPolyZation este un album creat peste Oceanul Atlantic, de American Astro Monkey Project, cu o explorare a sunetelor produse de sintetizatoarele MonoPoly.

„MPZ 01 pentru mine dovedește că MonoPoly este o fiară audio. De fapt,  a fost atât de evident încât m-am simțit obligat să apelez la talentele în EQ și mixare ale bunului meu prieten, Space Dog.

MPZ 02 a fost acel test timpuriu de secvențiere minimă, combinând Eurorack-ul și alte tastaturi.

Există piese bonus care sunt preferatele mele ale lucrărilor live MonoPolyZation, cu post-procesare ulterioară după gustul meu. O clarificare în plus, albumul are un total de 8 piese.

Ca de obicei, recomand căști sau difuzoare decente pentru a aprecia nuanțele tonale și componentele de bas mai puternice.”

 

The Remnants – de la  Futurewave :

Remarcăm colecția de la Zenon Records strânsă sub titlul The New Breed -vol 4, unde întâlnim și multe sunete pe 16 bit, amintind de muzica jocurilor video.

Iată și din Sârbia vecină un psy-trance cu accente etno The Lost Fairy:

O piesă anti-război de la Eagle-Arend Westra, The Ghost of Kyiv – Fantoma din Kiev;

Artiști consacrați încă din anii lansării lor, în deceniul 90 :

Biosphere cu albumul Autour de la Lune melodia  Adopta un stil experimental, în fuziune cu unul de ambient bar.

Restul articolului AICI