Editura Tritonic pregătește pentru toamna aceasta câteva titluri noi, așa cum sunt ele consemnate pe blogul editurii sub titlul: Pe surse – episodul 1.
În zona noastră de interes remarcăm volumul de povestiri fantasy, o colecție coordonată de Lucian-Dragoș Bogdan și Teodora Matei, volumul trei din seria Protectorii de Rodica Bretin și un nou volum din seria Tenebre, de Daniel Timariu. Asupra acestor trei cărți vom reveni pe măsură ce primim noi informații.
Celelalte volume fac parte din colecțiile Cașmir (de dragoste) și Mystery&Thriller (polițiste). Mirela Oprea ajunge la volumul trei din seria Cavalerii timpului, Lucian Dragoș Bogdan pregătește un nou roman de dragoste, spre încântarea fanilor; Anamaria Ionescu, o scriitoare care s-a remarcat în peisajul romanelor polițiste prin seria Sergiu Manta, revine cu un nou volum; Monica Ramirez, a cărei experiență în structurile de forță ala Statelor Unite ale Americii dă profunzime scrierilor ei, pregătește următoarea anchetă (a doua) din seria Ema Moss, în continuarea volumului apărut în primăvară – Protocol 9. Dănuț Ungureanu, după Luna în orașul blestemat și Conspirația femeilor, vine cu un nou volum psihologic.
O altă noutate a acestei toamne este și volumul de povestiri în engleză, pregătit de Daniel Timariu și Cristian Vicol, East of a Known Galaxy. An Anthology of Romanian Sci-Fi Short Stories. Mai multe detalii despre acest volum într-un alt articol.
Așadar o ofertă bogată, atât pentru fanii genurilor SF & Fantasy cât și pentru ceilalți.
Seria fantasy Protectorii, de Rodica Bretin, începe cu volumul Oameni și zei, publicat în 2017, la editura Tritonic.
„Liniştea locuitorilor oraşului Dartmouth, Canada, este spulberată de o serie de crime sadice. Singura care ştie mai multe este Kayla Blackmoon, fiindcă a văzut sfârşitul unora dintre victime… prin ochii asasinului. Psihiatră, dansatoare exotică, originală, rebelă, excentrică, seducătoare, imprevizibilă, Kayla are nişte talente speciale care o aduc în contact cu Cei Vechi, Protectorii din umbră ai umanităţii, dar şi cu karghanii, o rasă reprezentând Răul absolut.
După un armistiţiu de treizeci de milenii, războiul zeilor a început din nou, fără ca umanitatea să aibă habar. Cu alte reguli, dar la fel de dur, de fără cruţare. Iar miza este însăşi soarta, viitorul planetei.
Cum se va sfârşi de data asta?”
Poarta stelară este al doilea volum din seria Protectorii.
„Acum treizeci de milenii, Cei Vechi, protectori ai rasei umane, i-au învins pe karghani, îngerii morții. Însă au făcut greșeala să nu îi omoare pe toți, iar conflictul cu urmașii lor a ars mocnit de-a lungul istoriei, amenințând să răbufnească din nou, devastator, în Canada zilelor noastre.
Kayla, fostă dansatoare exotică la clubul Fantasia, moștenește titlul de Lady Wallace, castelul din Aberdeen, Highland și uriașa avere a bunicului ei, împreună cu responsabilitatea de a duce la îndeplinire un Plan încă nebulos.
Ce poate fi mai rău decât un karghan? Doi, mai ales când este vorba de Skylar și Daena… După ce își pierde compania Global Vortex în favoarea gemenilor malefici, Russell Morgan vrea să le demonstreze Celor Vechi că adevăratul pericol îl reprezintă apariția unor homo sapiens kharganis, indivizi fără scrupule, etică sau morală care au acaparat poziții decizionale în ierarhia mondială și conduc destinul omenirii drept spre prăpastie: poluare, secătuirea resurselor, globalizare. Soluția? Exodul pe o altă planetă! Russell le propune Celor Vechi un parteneriat: ei au Soarele negru, cu care pot deschide lumi, el știe unde se află ultima Poartă Stelară rămasă pe Terra.
Doar că… Nu vor găsi o Poartă, ci o răscruce de lumi, o intersecție a tunelurilor de vierme. Și toate se descuie cu o singură cheie…”