Avem o tradiție în Timișoara: în ultimul weekend din luna Ianuarie, facem un revelion cu pasionații de Science Fiction din oraș și din împrejurimi, sărbătorind trecerea în anul…urmator. Cum? Simplu: urcăm în mașina timpului, avansăm în viitor, sărbătorim ce e de sărbătorit și ne rugăm la zeii timpului ca mașina să funcționeze bine și să ne aducă de unde am plecat.

În ultimii trei ani, principalul organizator a fost Simona Hupov, care s-a încadrat în parametri conservatori ai tradiției: locația a fost Casa Universitarilor din Timișoara, iar logistica implica așezara invitaților la o masă lungă, cât o zi dilatată de pe Mercur. Pentru acest an  Simona a încercat altceva: a schimbat locația, propunând să ne întâlnim într-un local mai intim, la Home Bistro Gourmet Boutique, iar sistemul de alimentare cu … combustibil adaptat rasei umane (a se citi „mâncare”) a fost de tip bufet suedez. Am avut plăcerea să gustăm din bunătățurile oferite de gazda noastră, Chef Georgeo Andrei. Oferta a constat dintr-o amețitoare varietate de produse ce fac parte din Party Tapas Bufet, ne-am delectat papilele gustative cu un gulaș delicios și am încheiat cu prăjitură de mere și morcovi, cu sos de vanilie. Lichidele intergalactice au fost oferite cu generozitate de Mica Pivniță Helion, aflată sub managementul Dlui Cornel Secu, iar Tudor Beșuan a contribuit cu o donație de sticle de șampanie.

Mai mult, pentru prima dată în istoria Revelionului SF, acesta a orbitat în jurul unei teme centrale: STAR WARS. Participanții au fost invitați să vină costumați în personaje care fac parte din cunoscuta lume imaginată de George Lucas, iar ambianța sonoră a fost legată de muzica din film, compusă de John Williams.

Programul a avut binecunoscutele repere de sezon si antren: plugușorul helionist, concursul de bule galactice, concursul de catrene pe rime date (rime propuse de Simona Hupov, premii oferite de Doru Bercuci), licitații,  tombola SF și concursul de personaje din Star Wars . Am ascultat colaje muzicale pe temele muzicale atât de cunoscute din Star Wars, prin efortul și talentul de DJ al lui Adrian Bancu. Lumea a socializat divers, discutând despre timpul probabil din sistemul solar și ultimele linii de pasageri deschise spre Proxima Centauri. Te invit să vezi mai multe imagini de la eveniment în acest articol.

Feedback-ul participanților a fost pozitiv, ceea ce a determinat organizatorii să se gândească la o repetare a conceptului și anul viitor, când vom sărbători un nou Revelion SF, având ca temă lumea Star Trek. Sperăm să ne vedem la anul. Așa să ne ajute Forța!