Altered Carbon va avea în 2019 sezonul 2

Altered Carbon 2018Inspirat de romanul omonim al scriitorului britanic Richard K. Morgan, serialul urmărește aventurile lui Takeshi Kovacs, un fost soldat de elită, chemat să dezlege o tentativă de crimă. În primul sezon Kovacs este interpretat de actorul Joel Kinnaman, cunoscut ca Alex Murphy din RoboCop-ul din 2014. Noul sezon anunță o schimbare surpriză, rolul detectivului va fi preluat de actorul de culoare Anthony Mackie, cunoscut prin rolul lui Sam Wilson din Captain America. Nu se știe dacă vor exista și alte schimbări de actori, dar totul este posibil în universul conceput de Richard K. Morgan, unde schimbarea corpului, dar păstrarea conștiinței, face parte din tehnologia curentă.

Rezumat: Într-un viitor îndepărtat, în care oamenii s-au răspândit pe diverse planete, conștiința proprie fiecăruia poate fi salvată digital pe un dispozitiv implantat în cortex. Distrugerea dispozitivului de salvare duce la moartea definitivă a omului. Din acest motiv miliardarii își salvează amintirile nu doar pe dispozitivul local ci și pe sateliți specializați, practic devenind nemuritori, pentru că o altă consecință a acestei tehnologii este posibilitatea de a transfera conștiința unei persoane în corpul altei persoane, sau a unei clone. Eroul serialului este un fost luptător de elită, covertit în apărător al drepturilor oamenilor. El va fi prins de guvern și stocat digital într-o închisoare, de unde va fi cumpărat temporar de un miliardar pentru rezolvarea unei tentative de crime. Corpul din primul sezon este deci al unui foarte bun detectiv. Ce va face și cine va fi în al doilea sezon, încă nu s-a anunțat.

Creator: Laeta Kalogridis
Stars: Joel Kinnaman, James Purefoy, Martha Higareda
Gen: Action, Drama, Sci-Fi

A Quiet Place va avea un sequel

a-quiet-place
a-quiet-place

Unul din cele mai bine cotate filme sf-horror ale anului 2018 A Quiet Place va avea o continuare în 2020. Se avansează chiar și o dată: 15 mai. Producătorul Andrew Form a făcut cunoscut faptul că regizorul sequelului va fi tot John Krasinski, care are și rolul principal. Încă nu se știe dacă va fi o continuare a evenimentelor petrecute în primul film, sau o acțiune conexă.

Filmul a fost bine primit de către critici și publicul american, agregatorul Rotten Tomatoes afișând un scor pozitiv de 95%, iar Metacritic un metascor de 82. Este un scor foarte mare pentru un film cu multe găuri de logică și un scenariu lamentabil.

Rezumat: O familie formată din patru membri (tată, mamă, fată adolescentă și un băiat) trebuie să-și ducă viața în tăcere, după ce creaturi misterioase (extraterestre) oarbe, dar cu un simț foarte ascuțit al auzului, au atacat Pământul vânând și exterminând aproape întreaga omenire.

În rolurile principale: Cade Woodward, Doris McCarthy, Emily Blunt, Evangelina Cavoli, Ezekiel Cavoli, John Krasinski, Leon Russom, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Rhoda Pell.

Regizor: John Krasinski
Gen: Sci-Fi, Drama, Thriller, Groază

Castle Rock continuă cu al doilea sezon

castle-rockCastle Rock este un serial de televiziune horror, parțial științifico-fantastic bazat pe personaje și locuri din povestirile scriitorului american Stephen King, care a avut premiera pe 25 iulie 2018 pe Hulu. Seria, creată de Sam Shaw și Dustin Thomason, cu André Holland, Melanie Lynskey, Bill Skarsgård, Jane Levy și Sissy Spacek, interconectează personaje și teme din orașul fictiv Castle Rock, Maine.

La 14 august 2018, a fost anunțat că seria a fost reînnoită pentru un al doilea sezon.

Regizor: Sam Shaw, Dustin Thomason
Gen: Drama, Fantasy, Horror

American Horror Story înspăimântă pe mai departe

American Horror StoryCelebrul serial horror American Horror Story ajunge la sezonul 10, ducând poveștile de groază până în 2020.

American Horror Story este o serie de povestiri de groază, care se concentrează pe diferite personaje și locații, incluzând o casă cu un trecut ucigaș, un azil nebun, o vrăjitoare, un spectacol ciudat, un hotel, o fermă posedată, un cult și apocalipsă.

Nu au fost anunțați actorii și nici subiectul noului sezon.

O galerie foto cu o parte din afișele acestui serial puteți vedea mai jos (credit imdb.com).

Alte știri

Serialul Fear the Walking Dead, un spin-off la mai bine cunoscutul A Walking Dead, va avea în 2019 sezonul 5. În acest serial, ce se petrece în lumea nemorților din A Walking Dead, două familii din Los Angeles își unesc forțele într-o tentativă de supraviețuire.