Vineri, 28 septembrie 2018, în cadrul întâlnirii membrilor clubului Helion, a avut loc lansarea volumului de povestiri science-fiction 3.5, de Ciprian-Ionuț Baciu, Lucian-Vasile Szabo și Daniel Timariu. Autorii, toți membri ai clubului, au oferit autografe. Volumul a apărut în septembrie 2018, la editura Tritonic, și poate fi cumpărat online de pe site-ul editurii.

Câteva cuvinte despre autori

Ciprian este membru al Clubului Helion și al Cenaclului Pavel Dan Timișoara. Preocupat de explorări emoționale, Ciprian oferă de multe ori nuanțe lirice textelor sale, preluând adesea elemente specifice registrului poematic. A debutat în volum în anul 2018 cu o colecție de povestiri mainstream și fantastice intitulată Amor fără alcool, apărută la Editura Tritonic. Redactor al revistei Helion, are apariții constante în paginile revistei atât ca autor de proză scurtă Science-Fiction cât și în calitate de recenzor, fiind un contributor important pentru rubrica Pe scurt despre proza scurtă. Ciprian este, de asemenea, prezent în antologiile de proză scurtă Helion.

Lucian este prozator, critic literar, jurnalist, profesor şi cercetător în domeniul comunicării. În activitatea sa a abordat teme complexe, cum ar fi: relaţia dintre literatură şi mass-media; evoluţia unor mari scriitori şi gazetari; conflictele cu puterea şi represaliile la care au fost supuşi importanţi scriitori şi publicişti (români şi străini) pentru activitatea lor ca oameni de presă; viitorul publicisticii (literare şi generaliste) în condiţiile evoluţiei tehnologice. A publicat volume privind teoria comunicării şi de istorie literară. Ca prozator s-a afirmat cu volumele Seninul cerului de sticlă (2000), Arta de a muri pe timp de pace (2008), Zile senine, zile străine (2015). Ca editor a realizat volumul Fantome. Zece bijuterii fantastice scrise de autori români (2008), precum şi ediţii din Urmuz, Gib I. Mihăescu, Ovidiu Pecican, George Şerban, Costel Baboş, H. P. Lovecraft, M. R. James, Edwin A. Abbot sau Enrique Anderson Imbert. Președinte al Clubului Helion.

Daniel a debutat în revista Helion cu povestirea SF Din lift. A publicat în revistele: Helion, Gazeta SF, Nautilus, Revista de suspans, Știință & Tehnică, Iocan, Argos și Zin. Cunoscut mai ales prin seria fantasy Tenebre, Daniel Timariu a scris și multe povestiri mystery & thriller, dar și SF, o parte din ele reunite în volumul de debut Amețeli postlumice, premiat RomCon în 2017. Ultimul său roman Tenebre. Labirintul duce povestea lui Alex, detectivul celor două lumi, și al credinciosului său prieten patruped Qiqirn, într-o altă dimensiune. În 2018 primește premiul Chrysalis la EuroCon Amiens, Franța.

povestiri-sf-helion