Scriitorii Lucian-Vasile Szabo și Daniel Timariu, membri ai clubului de anticipație Helion, a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, vor fi prezenți la Târgul Internațional Gaudeamus 2017 – Carte de învățătură, în cadrul următoarelor evenimente:

Lucian-Vasile Szabo

Vineri 24 noiembrie, ora 19.00, Lucian-Vasile Szabo, alături de editorul Bogdan Hrib, va lansa romanul Zile senine, zile străine.

„Un roman alert, despre drama unui jurnalist de investigație, un roman scris de un autor cu o solidă experiență jurnalistică și scriitoricească. Autorul urmărește întâmplări din anul 1955, când șapte oameni au fost vânați de Securitate și uciși apoi fără nicio judecată.”Zile senine, zile străine

Sâmbătă 24 noiembrie, ora 16.30, Lucian-Vasile Szabo va lansa, în cadrul standului  Editurii Universității de Vest din Timișoara, volumul Ioan Slavici, Politica românească. Articole publicate în cotidianul Tribuna din Arad în perioada 1897-1910, volum apărut în colecția Media Fort.

Ioan Slavici, Politica românească

 

Daniel Timariu

Vineri 24 noiembrie, ora 18.00, se va lansa antologia de povestiri polițiste Noir de București, editura Tritonic, un volum în care sunt 17 povestiri scrise de tot atâția autori de proză din România. Daniel Timariu are o povestire cu inspectorul Simona Bonchiș, o ucenică a inspectorului principal Ovidiu Danelescu, detectiv ce a mai apărut în volumul Fete în roșu și alte povestiri polițiste și în volumul colectiv Domino, ambele la editura Tritonic. Povestirea se numește Sara, după numele presupusei ucigașe și victime totodată.

Noir de București, Daniel Timariu

Sâmbătă 25 noiembrie, 14.00, se va lansa un volum fantasy Povestiri cu dragoni, editura Tritonic, o antologie de Michael Haulică. Povestirea lui Daniel Timariu se numește Păstrează-mă nemuritor.

Povestiri cu dragoni

Tot sâmbătă, imediat după lansarea volumului de proze fantasy, se va lansa romanul Tenebre: Labirintul de Daniel Timariu, editura Tritonic, al doilea volum din seria urban-fantasy Tenebre. Detectivul Alex trăiește noi aventuri, alături de bunul său prieten Qiqirn, dulăul metamorf, fiind prins în evenimente de interes global, în intrigi ce se țes din antichitate ce ajung la deznodământ în subsolurile labirintice ale Timișoarei contemporane.

Tenebre. Labirintul. Daniel Timariu

Sâmbătă după-amiaza, la ora 17.00, va fi relansat volumul colectiv de proze science-fiction Exit plus. La prima ediție, lansată în 2016 la Final Frontier, editura Eagle, volumul cuprindea opt proze SF de opt autori, mulți dintre ei debutanți. Noua ediție, scoasă la editura Tritonic, cuprinde și o povestirea a lui Daniel Timariu A treia stare.

Povestiri SF, Exit Plus