În acest articol vă prezentăm o parte din noutățile anunțate la Târgul de Carte Final Frontier ediția a 6-a. Dacă vom primi și alte semnale editoriale, le vom publica pe această pagină.

Tritonic

Editura Tritonic prin colectiile Premium, Casmir, Albumele Andreei, LIT, SFFH (SF, Fantasy, Horror), Tritonic Junior, Thriller, Crime Scene, Comunicare-Media,  Istorie, EDU, SSS (Secretele Serviciilor Secrete) oferă literatură românească și traduceri. La Final Frontier #6, Tritonic lansează mai multe volume de Science-Fiction, Fantasy și Polițiste, prin care:

Câinii diavolului, de Cătălina Fometici

Cătălina Fometici – Câinii diavolului
Editura Tritonic
Genul Fantasy

Volumul de debut al prozatoarei Cătălina Fometici, Câinii diavolului conține trei nuvele a căror acţiune se petrece în Franţa anilor 1660-1670; menţionând spaţiul şi timpul, face trimitere, bineînţeles, la cazul misterioasei Fiare din Gevaudan, un moment real și întunecat din istoria Franței care nu a fost explicat nici până în zilele noastre.

Totul a început în iunie 1764, când o fiară neobișnuită a început să terorizeze regiunea Gevaudan din sudul Franței. Un lup, s-a spus, dar nu tocmai lup; era mare cât un vițel bine hrănit, cât un măgar, aproape cât un cal. Blana lui era roșcată și tărcată cu negru, ca la tigri, dar botul era lung, ca de ogar, iar urechile mici și ascuțite. Ucidea vite și tineri păstori, în mare parte femei și copii. Nu se temea de câini, nici de oameni, nici de arme; nu se temea de nimic. După o lungă și obositoare vânătoare ce a durat trei ani, fiara a fost ucisă, în final, când Jean Chastel a împușcat-o cu un glonț de argint. Trupul ei împăiat a fost expus în castelul marchizului d’Apcher, apoi la palatul Versailles.

Conform raportului autopsiei, care s-a păstrat, se poate presupune că ar fi fost vorba despre un animal exotic scăpat de la un circ, o hienă sau un hibrind dintre câine și lup; o altă teorie spune că, de fapt, era un câine mare, antrenat să ucidă. Însă este greu de crezut ca un simplu animal, din carne și oase, să provoace atâta panică. Parcă am fi tentați, totuși, să acceptăm supranaturalul, nu-i așa?…

Câinii Diavolului este o miniserie ce cuprinde trei nuvele: Chipul întunecat al visuluiRoșie ca sângele este Furia și Câinii Diavolului. Veți pătrunde, împreună cu ducele Julien de Roanne și căpitanul du Jammel, în Pădurea Șoaptelor, pe urmele unei creaturi sângeroase, și veți vedea cum vânătorul devine vânat. Veți păși pe coridoarele castelului Beyssac în compania frumoasei prințese Odille de Montmorency. Veți alerga pe străzile Parisului, alături de patru cavaleri curajoși, hotărâți să răzbune o crimă monstruoasă.

Iubita de la miezul nopții, de Lucian-Vasile Szabo

Lucian-Vasile Szabo – Iubita de la miezul nopții
Editura Tritonic
Genul Fantasy

Lucian-Vasile Szabo este prozator, critic literar, jurnalist, profesor şi cercetător în domeniul comunicării. În activitatea sa a abordat teme complexe, cum ar fi: relaţia dintre literatură şi mass-media; evoluţia unor mari scriitori şi gazetari; conflictele cu puterea şi represaliile la care au fost supuşi importanţi scriitori şi publicişti (români şi străini) pentru activitatea lor ca oameni de presă; viitorul publicisticii (literare şi generaliste) în condiţiile evoluţiei tehnologice. A publicat volume privind teoria comunicării şi de istorie literară: Libertate şi comunicare în lumea presei (1999), Jurnalişti, eroi, terorişti (2009), Mass-media, represiune şi libertate (2010), Capcane ale comunicării (2011), Născuţi în lanţuri (2011), Un alt Slavici (2012), The Facts in the Case E. A. Poe (2013), Sindromul Timişoara 1989: Adevăr şi imaginar (2013), Complexul Slavici (2013), E. A. POE: romantism, modernism, postmodernism. Implicaţii jurnalistice, fantastice şi science fiction (2014), Revoluţia din 1989 în spitalele timişorene (2014), Imaginea militarilor și a victimelor în Revoluția de la Timișoara (2015), Recurs în dosarul Ioan Slavici (2015). Ca prozator s-a afirmat cu volumele Seninul cerului de sticlă (2000), Arta de a muri pe timp de pace (2008), Zile senine, zile străine (2015). Ca editor a realizat volumul Fantome. Zece bijuterii fantastice scrise de autori români (2008), precum şi ediţii din Urmuz, Gib I. Mihăescu, Ovidiu Pecican, George Şerban, Costel Baboş, H. P. Lovecraft, M. R. James, Edwin A. Abbot sau Enrique Anderson Imbert. Președinte al Clubului Helion.

Tenebre: cazul Laura, de Daniel Timariu

Daniel Timariu – Tenebre: cazul Laura
Editura Tritonic
Genul Fantasy

„Alexandru Anghel este un detectiv din spița lui Philip Marlowe și Sam Spade, adică suntem în plin roman hardboiled, numai că locul acțiunii este Timișoara, dar nu a locuitorilor lui și al turiștilor de azi, ci o Timișoară împărțită între Lumea Tenebrelor și Lumea Oamenilor. Cazul Laura îl aduce pe Alex, detectivul celor două lumi, printre vârcolaci, vampiri, căpcăuni, nimfe umane, vrăjitoare, goblini și strigoi. Și este doar începutul…” – Michael Haulică.

 

Millennium Books

Fondată în 2005 de Bogdan Tudor Bucheru şi Horia Nicola Ursu, cărora li s-au alăturat apoi Michael Haulică şi Silviu Gheorghe, editura Millennium, cu sediul în Satu Mare, publică – în principal – literatură science fiction & fantasy. La Final Frontier #6, editura Millennium va lansa primul volum dintr-o serie de autor: Eucronoza și alte nuvele de Sebastian A. Corn.

Frontiera, de Lucian-Dragoș Bogdan

Lucian-Dragoș Bogdan – Frontiera, volumele 1 și 2
Editura Tritonic
Genul Science-Fiction

Frontiera este povestea unei porți către multivers, spre alte lumi – unele ca a noastră, dar bazate pe alte legi ale fizicii, altele având mai multe sau mai puține dimensiuni. Lumi aflate într-un echilibru fragil, a cărui distrugere poate avea consecințe inimaginabile. Dar este, în același timp, povestea unei prietenii care rezistă trecerii timpului.

Eucronoza şi alte nuvele, de Sebastian A. Corn

Sebastian A. Corn - Eucronoza şi alte nuveleSebastian A. Corn – Eucronoza şi alte nuvele
Editura Millennium Books
Genul SF cyber-punk

Unul dintre cei mai importanţi autori ai aşa-numitei „generaţii JSF” şi cel dintîi care a trecut pragul publicării, încă din 1996, cu un roman extrem de bine primit atît de fani cît şi de critică (2484, QUIRINAL AVE, ce i-a adus şi premiul pentru debut la Eurocon), Sebastian A. Corn este, pentru cititorul de fantasy şi science fiction al prezentului, autor de romane. Cu toate acestea, „doctorul” s-a făcut remarcat în paginile Jurnalului SF şi ale altor publicaţii ale vremii prin proza sa scurtă, prin lucrări care, în cîteva pagini (sau cîteva zeci), reuşeau să îl transpună pe cititorul ameţit de avalanşa imaginaţiei sale prodigioase în viitoruri pe cît de stranii, pe atît de ingenios extrapolate.

EUCRONOZA ŞI ALTE NUVELE este primul volum al unui proiect editorial menit să aducă în faţa cititorului contemporan proza scurtă a lui Sebastian A. Corn, risipită în mai toate periodicele de gen, de la Jurnalul SF la CPSF Anticipaţia, de la Nautilus la diversele pagini SF din presa cotidiană a ultimului deceniu al veacului XX.

Crux Publishing

Crux Publishing, editură specializată pe genuri precum science fiction, fantasy, horror, suspans și ficțiune transgresivă, lansază sâmbătă pe 1 aprilie 2017 ora 12:00 în cadrul festivalului Final Frontier #6, două volume. Inima Dragonului, de Mircea M. Țara și ediția a 2-a din Amendamentul Dawson, de Ciprian Mitoceanu. Evenimentul, numit Realism în lumi imaginare, este moderat de scriitorul Șerban Andrei Mazilu avându-i ca invitați speciali Dragoș C. Butuzea și Oliviu Crâznic.

Inima Dragonului, de Mircea M. Țara

Mircea M. Țara – Inima Dragonului
Editura Crux Publishing
Genul Fantasy

Nisal, Cetatea Zăpezilor, paradis al artiștilor și al magicienilor, este zguduit din temelii în urma unui complot sinistru.

Prinși la mijloc, Lied, un bard cu talente ce depășesc cu mult o ureche muzicală, alături de banda lui de hoți de buzunare, au de înfruntat demoni străvechi, armata Umbrelor și magia neagră abil mânuită de Magiștrii regatului.

Dar dușmanul lor cel mai mare este timpul. Astfel că oameni, liandrini, zollany și dragoni legendari treziți din negura amintirilor trebuie să lupte împreună pentru a împiedica distrugerea iminentă a Nisalului.

Miza? Inima Dragonului, un artefact ce îi oferă posesorului ei putere nelimitată și capacitatea de a distruge sau de a reface lumea.

Amendamentul Dawson, de Ciprian Mitoceanu

Ciprian Mitoceanu – Amendamentul Dawson
Editura Crux Publishing
Genul Science-Fiction

Meritocrație, se mândrește Congresul american.

Fascism, șușotesc rebelii.

Noua ordine mondială, afirmă un politician despre cea de-a doua lege care îi poartă numele.

Idee strălucită, consideră marile puteri, disperate să salveze lumea aflată la un pas distanță de extincție.

Corupție și încălcarea tuturor drepturilor omului, se revoltă liderul oamenilor-șobolan – proscriși refugiați în canalizări și ultim bastion al rezistenței.

Condamnare la moarte, gândește un cetățean de categorie inferioară atunci când guvernul decide să îi extragă inima din piept pentru a-i fi transplantă unui important individ din eșalonul superior al societății.

Mai mulți bani decât poate visa cineva, își pregătesc armele rânjind, vânătorii de capete trimiși în subteran să îl captureze pe Barton, J., cetățean de nivel C+ și inamic al statului.

Peste tot în America viitorului apropiat se vorbește numai despre cel de-al doilea Amendament Dawson, dar John Barton nu are prea mult timp să stea la discuții. Vânat zi și noapte ca un animal, pentru fi transformat în donator de organe, el este hotărât totuși să nu cedeze fără luptă. În spatele cortinei, congresmanul Dawson controlează întreg jocul, dar surprizele nu îl ocolesc nici pe el…

În stilul alert care l-a consacrat ca scriitor de thriller, Ciprian Mitoceanu ne invită să luăm parte la o luptă pe viață și pe moarte între Om și Sistem.