Caricaturistul argentinian, Guillermo Mordillo, ale cărui schițe pline de umor, reprezentând oameni și animale cu nasuri mari, bulbucate, a murit la vârsta de 86 de ani, în orașul Mallorca, Spania, a confirmat luni, agentul său.

Mordillo_Buchmesse_FrankfurtGuillermo Mordillo (4 august 1932 – 29 iunie 2019), cunoscut sub numele de Mordillo, a fost un creator argentinian de desene animate și animații și unul dintre cei mai cunoscuți caricaturiști din anii 1970. El este renumit pentru reprezentările lui pline de umor, colorate și fără cuvinte: dragoste, sport (în special fotbal și golf) și animale cu gâtul lung.

Din 1976 până în 1981, desene animate ale lui Mordillo au fost folosite de artistul sloven Miki Muster pentru a crea Mordillo, o serie de 400 de animații scurte (300 min), prezentate ulterior la Cannes și cumpărate de studiouri de televiziune din 30 de țări.

În 1980 s-a mutat în Mallorca, Spania, și a fost numit președinte al Asociației Internaționale a Autoriilor de Caricaturi și Cartofoane (CFIA) cu sediul la Geneva, Elveția. După 18 ani de Spania, s-a întors în Franța în 1998. În anul următor a participat la atelierul de creație Zermatt, Elveția.

Info: wikipedia.org.

Guillermo Mordillo