La 4 decembrie 1970, Bruce Gernon a decolat cu un avion „Beechcraft Bonanza A 36“ din Insulele Andros (Bahamas), îndreptându-se spre Palm Beach (Statul Florida – SUA). Deşi cerul era senin, peste Bahamas Banks plutea un straniu nor elipsoidal. Gernon a vrut să-l ocolească, însă norul creştea foarte repede, înghiţind aparatul, care a continuat să zboare printr-un tunel alb-fosforescent ce se strâmta tot mai mult. În ultimele secunde ale traseului, Bruce Gernon a experimentat chiar o stare de… imponderabilitate! Ieşind din nor, n-a desluşit nici cerul, nici apele oceanului – doar un abur dens, verde. Multe din instrumentele de bord nu mai funcţionau, legătura radio era întreruptă. Treptat însă, ceaţa a început să se risipească şi pilotul a văzut coasta: Miami Beach. Conform orarului de zbor, ar fi trebuit să se afle deasupra Insulei Bimini…
Nu numai că deviase de la curs, dar – aşa cum a constatat după aterizarea la destinaţie – devansase ora de sosire! Între Insulele Andros şi Palm Beach sunt 400 km, distanţă pe care avionul lui Gernon o parcurgea de obicei în şaptezeci şi cinci de minute. În acea zi a ajuns în patruzeci şi cinci de minute, cu toate că, datorită abaterii de la traseu, străbătuse 80 km în plus. Neconcordanţa reieşea şi din cantitatea de combustibil consumată: 28 de galoane, în locul celor 40 necesare în mod obişnuit.
Pilotul Bruce Gernon n-a fost singurul care a trăit un paradox temporal. Printr-o experienţă asemănătoare au trecut şi doi argentinieni, în noaptea de 15 iulie 1972.
La 2,30 a.m., profesorul de muzică A. Brunelli şi prietenul său S. Porchietto au plecat cu maşina din localitatea Balnearia (Argentina), pornind spre Cordoba, oraş aflat la 180 km. La 3,10 a.m., martorii au observat că ajunseseră la 30 km de destinaţie. Dar cum să parcurgă 150 km în 40 de minute, când nu depăşiseră 90 km/h? La Cordoba au verificat litrometrul, constatând evidenţa: consumaseră exact jumătate din cât ar fi trebuit! Iar între cele două oraşe există o singură şosea, fără nici o altă posibilitate de a scurta drumul…
Un fenomen de blocare pasageră a memoriei, o lacună în amintiri? Era improbabil să se declanşeze simultan şi identic la persoane diferite. Intraseră Brunelli şi Porchietto sub influenţa unui câmp multidimensional, care a provocat comprimarea timpului?
Pentru cei doi argentinieni, ca şi pentru Bruce Gernon, incidentele în care au fost implicaţi s-au dovedit minore, fără altă urmare decât constatarea faptului că au trăit ceva ieşit din comun, contrazicând legile fizicii clasice…