A fost publicată lista cu serialele nominalizate la cea de-a 69-a ediție a Premiilor Emmy. Festivitatea de premiere va avea loc pe 17 septembrie 2017.

Best Comedy

„Atlanta” (FX)
„black-ish” (ABC)
„Master of None” (Netflix)
„Modern Family” (ABC)
„Silicon Valley” (HBO)
„Unbreakable Kimmy Schmidt” (Netflix)
„Veep” (HBO)

Best Drama
„Better Call Saul” (AMC)
„The Crown” (Netflix)
„The Handmaid’s Tale” (Hulu)
„House of Cards” (Netflix)
„Stranger Things” (Netflix)
„This Is Us” (NBC)
„Westworld” (HBO)

Lista completă (pdf): http://www.emmys.com/…/Downl…/69th-nominations-list-v1ry.pdf

Seriale SF nominalizate:

The Handmaid’s Tale o distopie americană, bazată pe romanul omonim al scriitoarei canadiene Margaret Atwood. Romanul a fost tradus și publicat la noi de editura Paladin.

Stranger Things este povestea unor copii dintr-o așezare rurală din Statele Unite ale Americii, puși în fața unor evenimente tulburătoare. Fantasticul, combinat cu inocența copilăriei, este opus mercantilismului adulților.

Westworld poate fi încadrat cu ușurință în rândul serialelor clasice din SF-ul modern. Cele două teme principale sunt: lumea dominată de tehnologie, în spatele căreia sunt corporații lacome, și de apariția singularității, a inteligenței artificiale. În acest caz această inteligență artificială apare într-un parc tematic de distracții.

Black Mirror: San Junipero, al patrulea episod din serialul Black Mirror. Serialul este o critică adusă locurilor comune din civilizația occidentală actuală. Fiecare episod prezintă alte situații, neexistând legături între episoade.

Despre The Leftovers – nominalizată actrița în rol secundar Ann Dowd – voi aminti că a început în 2014 și ajuns la al 4-lea sezon; prezintă drama omenirii după ce un procent de 2% din oameni au dispărut inexplicabil.