Asociația Română a Cluburilor și Autorilor de Science – Fiction (ARCASF) va organiza, în perioada 1-3 septembrie, la Râmnicu-Vâlcea, cea de a 38-a ediție a Convenției Naționale de Science Fiction, RomCon 2017, în cadrul căreia se vor decerna Premiile anuale pentru cele mai bune lucrări de creație publicate în anul 2016.

Ca și la ediția precedentă (RomCon 2016), vor fi avute în vedere 12 categorii de premiere, după cum urmează: roman, povestire, nuvelă, volum de povestiri, antologie, debut, publicaţie anuală/bianuală, revistă, artist plastic, editură, producție audio (podcast și emisiune radio), film.

În ceea ce privește producția audio, podcasturile sau emisiunile înregistrate se trimit prin e-mail (asociatia.arcasf@gmail.com) sau prin servicii de transfer de fișiere. Producțiile trebuie să fie realizate sau difuzate în 2016.

Juriul va avea următoarea componență: Ovidiu Pecican (președinte), Adrian Buzdugan, Eugen Cadaru, Lucian Merișca si Mircea Naidin (membri).

ARCASF solicită pe această cale tuturor celor interesați (editorilor, autorilor și cluburilor etc.) ca până la data de 16 aprilie 2017 să trimită organizatorilor lucrările de creație propuse spre a fi jurizate.

Lucrările literare se vor trimite fie în format print în câte 5 exemplare (câte unul pentru fiecare membru al juriului), la următoarea adresă (str. Constantin cel Mare nr. 49, cod 300274, Timișoara), fie în forma de document electronic pdf la adresa de e-mail asociatia.arcasf@gmail.com. Fiecare lucrare literară trimisă va fi însoțită de un rezumat /o prezentare de maxim 350 de cuvinte din care să reiasă faptul că aparține genului sf & f.

Lucrările plastice și filmele propuse se vor transmite la aceeași adresă de e-mail (asociatia.arcasf@gmail.com), eventual prin transfer electronic, în funcție de mărimea fiecărui document electronic în parte.

Pentru orice nelămuriri, se pot solicita detalii suplimentare la aceeași adresă de e-mail: asociatia.arcasf@gmail.com.

Toată știrea, pe site-ul RomCon: http://romconsf.ro/