În perioada 15-16 septembrie s-a desfășurat  cea de-a treia ediție a Sci+Fi FEST, festivalul de știință și imaginație organizat de revista Știință&Tehnică împreună cu partenerii. Locul de desfășurare a fost Biblioteca Națională a României, București.

Programul Sci+Fi FEST 2018 (15-16 septembrie)

Au fost prezentări științifice, de popularizare a științei și de prezentare a unor proiecte. Pe lângă această componentă științifică festivalul a avut și o parte imaginară. 

În curtea Bibliotecii a fost organizat un târg de cărți, în princial al editurilor din zona noastră de interes: Crux Publishing, Pavcon, Tritonic, Nemira, Millennium, Vremea, Herald. 

Ca și la edițiile anterioare, revista Știință & Tehnică a acordat premii. Anul acesta au lipsit premiile pentru volumul de povestiri și roman. Avem însă trei premii interesante și meritate:

Premiul Sci+Fi Fest 2018 pentru debut: Adrian Mihălțianu. Adrian e un scriitor promițător, care a debutat anul trecut la Nemira cu volumul Epoca Inocentei (Seria Terra XXI, partea I). Un roman pur SF, bine scris, o lume din viitorul apropiat în care găsim unele tendințe din prezent. Romanul face parte dintr-o serie din care deja a apărut volumul doi intitulat: Apusul.

Premiul pentru editură: Pavcon. Editura, tot mai prezentă, a erupt acum câțiva ani cu o bogăție de titluri SF & Fantasy, având mereu titluri proaspete scrise atât de debutanți, cât și de nume consacrate. De remarcat că editura Pavcon a câștigat anul acesta și premiul la consfătuirea RomCon 2018, Reșița. Merită apreciat efortul editorului Cătălin Constantin Pavel, sufletul acestei edituri.

Premiul pentru revistă: Zin. Revista Zin este produsul pasiunii unui pasionat de SF, mă refer la Lucian Oancea. Cu răbdare, trecând peste multe greutăți, acesta a reușit să scoată pe piață o revistă de proză SF în condiții grafice deosebite. În paginile revistei (deocamdată doar pe hârtie) sunt publicați autori debutanți, consacrați, traduceri excelente și opinii pe teme de literatură SF. 

Felicitări tuturor premianților și mult succes în continuare!