Asociația Română a Cluburilor și Autorilor de Science-Fiction, ARCASF, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, Primăria Râmnicu-Vâlcea, Inspectoratul Școlar al Județului Vâlcea, organizează la Râmnicu Vâlcea, între 1 – 3 septembrie 2017, a 38-a ediție a Convenției Naționale de Science-Fiction, cunoscută sub numele de ROMCON.

Invitații de onoare sunt: VOICU BUGARIU și MARIAN TRUȚĂ.

Invitații speciali sunt SILVIU GENESCU, GEORGE CEAUȘU și LIVIU SURUGIU.

Artiști invitați speciali sunt CĂTĂLIN NEGREA și TUDOR POPA.

Fan Invitat Special HARALAMBIE IONESCU.

Juriul celei de-a 38-a ediții a ROMCON s-a constituit având următoarea alcătuire: OVIDIU PECICAN (președinte), ADRIAN BUZDUGAN, EUGEN CADARU,LUCIAN MERISCA și MIRCEA NAIDIN (membri).

Formula de votare va fi la fel ca la ediția anterioară: 50% votul juriului și 50% votul participanților (pe baza taxei de participare de 25 de lei, care se va achita în contul ARCASF până la 30 august 2017).

Temele celei de-a 38-a ediții ROMCON sunt:

  • FILOSOFIE ȘI S.F. (două sesiuni)
  • REALITATEA VIRTUALĂ ȘI ARTA S.F. (două sesiuni)

În cadrul ROMCON-ului va avea loc și premierea laureaților concursului de anticipție VÂLCEA PESTE O SUTĂ DE ANI, concurs care se va lansa la începutul lunii aprilie. Președintele juriului la acest concurs este REMUS GRIGORESCU.

Programul ROMCON-ului cuprinde, de asemenea, conferințe și dezbateri cu personalități ale lumii academice și culturale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava, Brașov. Elemente de atracție vor fi și LASER SHOW-ul, TÂRGUL DE CARTE S.F. și FANTASY, FESTIVALUL FILMULUI SCIENCE-FICTION, SALONUL NAȚIONAL DE BANDĂ DESENATĂ S.F., ZONA DE JOCURI pentru copii și elevi, lansările și prezentările de cărți, spectacole de teatru, serata SF.

Programul complet al ROMCON-ului va fi comunicat după 15 mai 2017.