Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, a anunțat că va trimite doi călători spațiali în jurul Lunii, aidoma celor din programele Apollo. Sunt doi „civili” care au dat un avans important pentru a finanța călătoria, aflați acum în programul medical de evaluare și pregătire fizică pentru a suporta suprasolicitările ce le implică lansarea și zborul spațial.

Compania de  zbor spațial privat va folosi racheta sa Falcon Heavy pentru a trimite cei doi pasageri plătitori în spațiu la bordul navei  companiei Dragon, după un curs sumar de navigație și pilotaj spațial.

„La fel ca astronauții de pe misiunile Apollo din-înaintea lor, aceste persoane, ce vor călători în spațiu, duc cu ei speranțele și visele omenirii, conduși de spiritul uman universal de explorare,” a spus în declarația din 27 februarie reprezentantul SpaceX. Cei doi pasageri vor fi singurii oameni la bord, în ceea ce se așteaptă să fie o excursie de aproximativ o săptămână în jurul Lunii, în conformitate cu Musk, care a vorbit cu reporterii în timpul unei conferințe telefonice astăzi, 28 februarie.

„Aceasta ar fi o buclă lungă în jurul lunii… Ar vizita din zbor razant suprafața Lunii, apoi după o depărtare de ea, ar reface zborul pe lângă Lună și, într-o buclă, vor reveni înapoi pe Pământ”, a declarat Musk in timpul teleconferinței. „Așa că, presupun, distanța maximă de parcurs față de Terra ar putea fi între  550.000 -650,000 de kilometri.” spune el.