Această unitate de elită este o unitate de luptă terestră, arondată bazei Schriver Air Force (Colorado), fiind o unitate separată geografic în Nevada, la Nellis AFB. Din 2000 are denumirea  The 527th Space Aggressor Squadron. Prescurtat, 527 SAS.

Istoric,  este urmașa unui batalion numit 527th Tactical Fighter Training and Aggressor Squadron care a luptat în al doilea război mondial, cu baza în Marea Britanie, apoi în Germania în timpul războiului rece.

 

Misiunea sa este de a instrui forțele militare americane, comune și aliate pentru a lupta cu adversarii capabili de atac din spațiu, pentru a pregăti forțele USAF, pentru a lupta prin replicarea realistică a amenințărilor, formare și feedback prin agresori specializați și certificați.

În condițiile în care spațiul este folosit pentru supraveghere, sateliții geostaționari pentru comunicații, este de la sine înțeleasă preocuparea strategică pentru a asigura o siguranță în îndeplinirea misiunilor atunci când funcțiile logistice a aparaturii de comunicații și poziționare globală GPS sau SATCOM sunt scoase din funcție.   

Într-un conflict al sec. XXI se are în vedere posibilitatea blocării și bruierea semnalelor radio și trebuiesc luate măsuri de contracarare a efectelor. Pe plan mondial se dezvoltă arme cu laseri, cu microunde, și cu unde electromagnetice de mare energie, ceea ce ridică noi provocări în domeniul tehnicii.

O altă aplicație a misiunilor SAS-527 îl constituie utilizarea infrastructurii spațiale existente pentru detectarea eventualelor atacuri venite dinspre spațiul cosmic și operarea lor pentru asigurarea supremației în funcția de apărare.

Desigur că mare parte a informațiilor tehnice nu pot fi expuse public, fiind considerate secret militar. Dar imaginația noastră și a creatorilor de artă o suplinește.

Aceasta este emblema brodată a escadronului SAS 527, de unde ne privește un „ALIEN” cu gheare amenințătoare:

Articol de Adrian Bancu

Surse: wikipedia, QAuZ  în deviantart, schriever.af.mil , eglin.af.mil, militaryauction.org