Vineri, 24 mai 2024, unul dintre greii SF-ului din România, scriitorul și jurnalistul român Dănuț Ungureanu, va citi una din scrierile sale la ultima reunire din luna mai a Clubului timișorean „Helion”. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru fondator și primul președinte al Societății Române de Science Fiction și Fantasy, Dănuț Ungureanu a obținut în anul 1981 primul său premiu național, pentru proză fantastică, la convenția cenaclurilor de anticipație, ROMCON și, tot în același an, avea să debuteze în revista „Știință și Tehnică”, cu povestirea „Viață de familie”. Începând cu 1982, a publicat zeci de povestiri și schițe în volume colective, reviste, almanahuri și antologii. Între revistele care i-au publicat scrierile se numără Știință și tehnică, CPSF Anticipația, Almanahul Anticipația, Jurnalul SF, Orion, Helion, Paradox, Vatra, Quasar, Luceafărul, Societății Europene de Science Fiction, la Fantastica, Neuma etc.
De-a lungul anilor, Dănuț Ungureanu a câștigat numeroase premii naționale, iar în 1992 i-a fost decernat Premiul de încurajare al EUROCON, în Germania.
La reuniunea de vineri, 24 mai, prezența va fi atât fizic, cât și on-line, evenimentul având loc în Sala „Orizont” a Uniunii Scriitorilor din România (Piața Sf. Ghoerghe nr.3, etaj 1), filiala Timișoara, cu începere de la ora 18. Reunirea va cuprinde încă două momente, unul privind participarea României la EUROCON-ul de la Rotterdam, între 16-19 august 2024, iar altul privind înscrierea de noi membri în celebrul Club timișorean de Arte, SF și F.

 

E-mail Contact: redactiahelion@gmail.com

Datele de acces – adresa google Meet

https://meet.google.com/zqk-vpou-rxa

Vă aşteptăm!