Tânărul Sheldon, un film serial în 6 sezoane, comedie americană, depășește locul comun al tocilarului – luat peste picior cam în toate filmele de până acum. Care, cum știm, cam promovau mediocritatea și ,,șmecheria”, școala vieții sau violența ca soluții pentru a rezolva situațiile limită sau conflictele.
Un film care arată viața văzută din punctul de vedere al unui ,,șoarece de bibliotecă”, al unei familii responsabile și mândre că poate oferi educație copiilor.
Povestea vieții unui copil eminent, începând cu vârsta de 9 ani. A ajuns la 13 ani, după cele 6 sezoane, și a fost realizat între 2017 și 2024, când va fi finalizat încă un sezon.

Presărat cu glume științifice, umor american, întorsături de situații și discuții cu trimiteri care presupun un bagaj de cultură științifică și cultură S-F. Pendulează între lumea copiilor, relațiile de familie, relațiile interumane, cele din instituțiile școlare și dintre cei ce studiază științele și comunitatea religioasă.

Îi întâlnim prin serial pe dl. Spock, Tolkien, Ryker,  lt. Geordi și alți prieteni care ne-au fost mentori, pentru generațiile mai vechi sau … „următoare”.

E deasupra de producțiile populare mediocre americane cu ,,conserve de râsete” care înlocuiesc umorul (prea deseori).

Vizionabil pe Netflix. Recomandat părinților, educatorilor, oamenilor cu simțul umorului, cu plăcerea provocărilor intelectuale, științifice, science-fiction, familiale, etc…