În lumina evenimentelor tragice care au acaparat atenția lumii, industria jocurilor video reușește să mai aducă din când în când câte o gură de aer proaspăt pentru fanii lumilor virtuale. Pe parcursul verii anului curent, 2023, România se numără printre țările care încep să pună mai multă valoare pe jocurile video și toate etapele care se includ în acest topic, de la dezvoltarea lumilor virtuale, până la programe educaționale dedicate acestei industrii.

Așadar, anul acesta, perioada de înscrieri la Gala Romanian Game Awards a avut loc în intervalul 1 iulie – 30 august 2023. După cum prezintă organizatorii galei pe pagina Romanian Game Awards, evenimentul va include două secțiuni principale de premiere. Prima este dedicată jocurilor prezentate la Indie Festival în cadrul Dev.Play, conferința anuală dedicată dezvoltatorilor de jocuri video care are loc pe 9 și 10 octombrie. Această secțiune este axată pe jocuri independente din Europa de Est. (sursa zonait.ro)

La secțiunea Dev.Play, se vor acorda premii pentru următoarele categorii: Cel mai popular joc, Cel mai bun design, Cele mai bune grafici, Cea mai bună inovație, Cel mai bun joc al evenimentului.

Pentru a fi eligibile la această categorie, jocurile înscrise trebuie să îndeplinească anumite criterii. Un joc trebuie să facă parte din Festivalul Indie Dev.Play din 20223 și trebuie să fie nelansat sau să fi fost lansat nu mai devreme de 1 octombrie 2022. („Data de începere eligibilă”). Pentru a participa la Festivalul Indie, un studio trebuie să aibă cel puțin un reprezentant prezent cu un bilet valabil la Dev.Play. (sursa Romanian Game Awards).

Gala se va desfășura în perioada 9-10 octombrie în sala teatrului Odeon din București, iar pasionații pot achiziționa bilete online care includ în preț accesul la gală, dar și la o petrecere organizată pentru acest eveniment.