Proiectul 🌿 Grădini interdimensionale 🌿 a transformat Casa de Cultură a Studenților într-un hub interdisciplinar, unde 30 de artiști au expus lucrări, au susținut concerte muzicale,  în weekend-ul de deschidere al programului Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2023,   17-19 februarie.
 Pe parcursul celor trei zile, de dimineața până seara, publicul a interacționat cu artiști plastici, muzicieni și actori, experimentând arta și tehnologia într-un mediu colaborativ, ca potențial generator de noi viziuni și abordări artistice.
Au avut loc: o expoziție cu vernisaj,   lectură de poezie,  instalație audio-video, două concerte, două spectacole de teatru, precum și trei tipuri de ateliere (modelaj, linogravură și soundboard), destinate atât copiilor, cât și celor mari, curioși și inspirați de lumea artei.
Grupul Thespis 202 a susținut spectacolul de teatru „Lecture on nothing”, de John Cage; distribuția: Sandra Bogdan, Lavinia Stoia, Nicu Milea, Maria Dombrov, Janina Heckel, Andreea Oltean – regia: Andreea Ioniță, apoi o altă piesă: „Angajare de clovn”, de Matei Vișniec; distribuția: Bogdan Buia, Jani Zuba, Moni Karman – regia: Moni Karman;
Am putut vedea:
Spectacol-instalație: Grădina InterDimensională,  Nana, Erik Kun, TamTam space, Aexea Ranta;
Concert Eliptika;
Concert Igrasie Improv Collectiv;
Proiecție de film „Inherited crafts”, dir. Osman Useinov. Și un film SF de animație, de antologie, relizat în Franța.

 Proiectul are și o componentă educațională – proiectul  de realizare a unui perete vegetal din ceramică, în spațiul Colegiului Național Bănățean din Timișoara. Realizarea peretelui vegetal din ceramică va însuma efortul comun al elevilor, profesorilor și artiștilor de a evidenția potențialul anumitor spații.

Sunt remarcate navele seria a doua, cele care vor salva speciile de albine pe cale de dispariție pe Terra. In culoare funestă, neagră, elegante, ele atrag atenția asupra degradării planetei, urmare a intervențiilor, a activităților omului.

Personaje mutante, în căutarea căilor de supraviețuire, artefacte de comunicare, simbioze extraterestre putem imagina, urmărind exponatele din curtea Casei Studenților.

Proiectul este organizat de Asociația Artdendum.
Partenerii proiectului sunt Casa de Cultură a Studenților, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Liceul de Arte Plastice Timișoara, Colegiul Național Banățean Timiș, Nava C2.
Parteneri media: Indecis Artist Run Space, OSD-Ornella Design, PromoGrama, Propagarta.
Galerie: