In primăvara acestui an am avut trei decese ale unor muzicieni cu renume, personalități care au influențat major muzica din ultimele trei-patru decenii: Klaus Schulze, Vangelis și Andrew Fletcher.
Noul album de la Sequentia Legenda explorează abisurile școlii Berlineze de muzică… RESONANCES, un album care rezonează în sufletele noastre, atinse de penele absolutului care îl inspiră.
Pentru că e pe același drum cu noi, începem prezentarea cu In Search of Tomorrow, disponibil prin download sau … casetă! Este o colecție de piese scoase de editura muzicală (label) NewRetroWave, ca muzică de film documentar.
Mihail-Adrian Simion, cunoscut pe plan internațional cu eticheta ALBA ECSTASY, ne oferă noul său album Black Velvet. Valurile de mătase sonoră se desfășoară în crescendo, ca niște falduri de aureolă boreală, intersectate cu voci cosmice care umanizează mesajul cosmic. Trăim într-un magnific spectacol de lumini, sunete și gusturi ce ni se oferă pe această planetă ce ne protejează. Lucru de care nu suntem conștienți în mod curent, dar care ne sunt readuse în conștiență de sondările, pe care muzicienii le împărtășesc cu noi, în macro și micro universul nostru.
Danezul Klaus Schønning cu albumul Fractal Zoom explorează același univers infinit, dincolo de dimensiunile noastre.:
Pete Swinton, din Australia, ne oferă o variantă muzicală a Cărții lui Ciuang Țu: The Book Of Chuang Tzu
Josh Dally cu albumul Speak Your Mind ne aduce înapoi într-o atmosferă parcă din anii 90, amintindu-ne de stilul romantic al lui Phill Collins, din perioada sa de carieră solo.
De la Macroblank avem albumul Dungeon of Lust, un dark electronic :
Tourist, cu albumul Inside Out:
Yves Le Brugune împreună cu colaboratorii săi ne oferă câte un album pe lună: Inspiration, în luna mai
Out of Fram: