Ce modalitate mai bună de a începe 2022 decât cu „Music For The Dark Days”… un EP din parteneriatul de colaborare dintre muzicienii „electronici” EISENLAGER și Sergio Mariani, alias EISENLAGER MARIANI.

„Music For The Dark Days” prezintă patru melodii electronice ambientale frumoase, care transmit  experiența zilelor întunecate ale iernii… Vântul rece și neconfortabil și întunericul lung și mort… Bătăile inimii voastre în timp ce vă mișcați încet, luptându-vă cu adâncimi de zăpada… Acel sunet ascuțit al fulgilor în timp ce acoperă lumea din jurul tău… Totul exprimat prin contopirea a două minți într-un singur sunet. Sincer nu știu unde se termină EISENLAGER și începe Sergio Mariani (și invers) … iar ăsta e un lucru atât de bun!”

„Music For The Dark Days” este un început minunat de an. Deci, Spacewalk alături de acest duo:

Trebuie să amintesc de  Arend Westra, care a lansat un single – Burning Sands of Arakis, pe o temă a celebrului roman Dune a lui Frank Herbert, în 2020.

Pe 9 ianuarie el ne oferă un vehicul cu Hypervelocitate. Unul dintre instrumentele folosite ne amintește de Phaedra – Tangerine Dream.

Chiar pe 1 Ianuarie se publică albumul Imaginator, de  Dave Bessell și Liam Boyle.

 

M!D! B!TCH:  „Natal este o călătorie instrumentală electronică prin peisaje sonore întunecate și pad-uri colorate din zona crepusculară a ying și yang. Funcționează ca ghid al utilizatorului pentru a călători fără mișcare.”

Piesele 9 și 10 amintesc de Kraftwerk, la primele albume (Autobahn).

 

Yves le Brugune realizează un interesant album fusion între regae și electronic, urmare a experienței lui muzicale în Camerun.

 

From Stockholm to JawaHenrik Meierkord și Pete Swinton.

Pete Swinton este  jumătate maghiar, jumătate polonez născut la Londra, Marea Britanie, în 1961. Din 2015 locuiește în Jawa, Indonezia. A început să cânte la chitară în anii ’70. A început să cânte la clape în anii 2000. Face muzică ambientală, experimentală și o încrucișare între cele 2 pe care le numește Muzica insanbientă.

 

Studio Bitz – un  ambiental abisal de la Bert Hulshoff.

 

Tot în zona muzicii experimentale:

Antidawn reduce muzica lui Burial doar la vapori.

Discul explorează o zonă interzonală între scrierea de cântece dislocată, mozaică și atmosfera ciudată, deschisă, de spațiu de joc.

În țara nimănui rezultată, versurile au prioritate față de cântec, frazele singuratice colorează ceața, o structură dură și fragmentată face timpul să încetinească.

Antizori pare să spună o poveste a unui oraș de iarnă și ceva care te face să-l urmărești până în noapte. Rezultatul este atât reconfortant, cât și deranjant, producând o strălucire liniștită și neobișnuită împotriva frigului. Uneori, pe măsură ce intră într-un „loc rău”, îți taie răsuflarea. Și timpul pur și simplu se oprește.

 

Iridescence Of Clouds de la Illuvia:

Un suflu de primăvară, proaspăt, ne aduce Mydreamfever cu Rough and Beautiful Place

Zenon Records ne oferă o selecție ritmată electronică psybient pe 2021; cu downloadare gratuită:

The Motion Epic, cu un excelent wave „happy revamped”: Midnight, cu variantă pe vinil.

Inflation Eternelle-3, de la Astral Waves:

Nici cu electro-metaliștii de la Dance Withe The Dead nu ne e  frică. Parcă și-ar fi făcut rodajul pe șoselele românești, unde nu cred că există vreo zi fără morți.  Driven to Madness, albumul lor de ianuarie 2022!