Există o mulțime de discuții pe internet despre o presupusă „colibă” Lunară, fotografiată de roverul  selenar al Chinei, Yutu 2. Structura arată cam ca un cub, de dimensiuni comparabile cu o clădire terestră, ceea ce a alimentat tot felul de întrebări asupra prezenței extraterestre pe solul selenar.

Înainte de a solicita o rezervare la așa numită Cabană a Misterelor, așa cum a fost etichetată într – un jurnal  chinezesc despre Yutu 2, putem cerceta reviewurile locației.

 

 

Este doar o stâncă pe marginea unui crater la nord de locația de parcare a roverului chinezesc”, a explicat Philip Stooke, profesor emerit și profesor adjunct de cercetare la Departamentul de Geografie și Institutul pentru Explorarea Pământului și Spațiului de la Universitatea din Western Ontario, după ce a cercetat imaginile transmise de Lunar Reconnaissance Orbiter. Foarte probabil nu va semîna cu un cub, văzută de aproape.

Hartă arată cea mai recentă poziție a roverului lunar Yutu 2 și a stâncii „Mystery Hut”. Omul de știință Philip Stooke a creat harta folosind imagini de la Lunar Reconnaissance Orbiter al NASA.(Credit imagine: NASA/GSFC/Arizona State University/Philip Stooke)

 

Foto:CGTN youtube

Vezi și Primele probe de sol selenar ale Chinei