Despre științe

  1. Ascultă-i mereu pe experți. Ei îți vor spune ce nu se poate face și de ce. Apoi, fă-o!
  2. Dacă ceva nu poate fi exprimat în cifre, nu este știință, ci opinie.
  3. Cine nu poate face față matematicii, nu este om pe deplin. În cel mai bun caz, un subom tolerabil, care a învățat să poarte pantofi, să se spele și să nu facă în casă.

Supranumit decanul scriitorilor de science fiction și fantezie, Robert Heinlein (1907-1988) este autorul a peste 40 de volume. 19 romane timpurii (1947-1960), 8 între 1961-1979, și 5 romane târzii 1980-1987. Acestea se constituie în surse pentru 11 filme, obținând numeroase premii Hugo, Locus și Nebula. Personajul său cel mai cunoscut, Lazarus Long, apare în mai multe dintre scrierile sale, începând cu 1973. Nu are nevoie de comentarii, poate, doar de opinii diverse.

Longeviv, el transmite urmașilor săi gena vieții aparent veșnice. Întrucât este persecutat de societate, acuzat fiind că ascunde acest secret, împreună cu cei ce îl însoțesc, părăsește Terra în căutarea unei planete independente, într-o navă pe care o îmbunătățește pentru a atinge aproape viteza luminii. Aforismele împrăștiate în textele sale fac referiri la știință, religie, sociologie și politică, relația bărbat-femeie și sex, constituindu-se deseori în reflectări profund filozofice.

Credit image: This is Engineering,  Adrian Chifu