Continuăm semnalarea albumelor de muzică electronică, cele care merită să fie ascultate, cu deosebire:

Școala Berlineză:

De la Michael Brückner – Recycled Life: A-l aduce în viață și a o reflecta, poate chiar transcenderea vieții este un scop spre care converg și fiecare nou album este un pas pe acest drum” („Bringing it alive and reflecting, maybe even transcending life is an aim I am reaching at, and each new album is a step on the way”).

 

Astral Magic (Finlanda): The Mists of Orion. O muzică cu rădăcini fine, care se înfiripă dintr-un sol amorf, se întărește mergând prin canale, primește energie pe măsură ce trunchiul piesei crește. Stilul amintește de epoca primelor albume Tangerine Dream, când muzicienii creau atât structuri fine, cât și linii melodice devenite arhetipale, prin formule recognoscibile și cu amprentă persistentă.

Cei doi olandezi reuniți sub numele „Beyond Berlin”; Martin Peters și Rene de Bakker, se înalță prin volute antrenante în această epifanie: „Epiphany”, album de anul acesta:

Zona synth:

Travelyan ne îmbie cu albumul Nebraska, cu un stil retro synth romantic, am putea spune.

Beacon, cu Susumu Hirasawa

 

Just Drive – part2 cu Wolfclub

 

2043 de la Power Glove

 

Oh! de la Linda Evans

 

Zona indie, rock:

Ametrom a trecut cu albumul „Distant Reflections” spre zona acustică, relevând un compozitor din ce în ce mai „plin”, cu o expresivitate remarcabilă. Și e foarte bine masterizat!

https://ametrom.bandcamp.com/

Ladies and gentlemen we are floating in space cu  Spiritualized:

The Rearview Mirror de la grupul  The Midnight:

Bug Eggs​/​Tony Speaks! de la  Dry Cleaning:

 

Fantasy de la Luxury Elite

Always Inside Your Head de la Lone

Vezi și:

Melotronica #54