Sweet Tooth – Jeff Lemire
Perioada apariţie 2009 – 2013
Apărut la Vertigo
40 de numere, aproximativ 960 de planşe
Desenator & Scenarist : Jeff Lemire
Colorist : Jose Villarrubia

Sweet Tooth pleacă de la o premisă ciudată, la prima vedere chiar ilară, dacă este să te laşi indus în eroare de coperta primului număr. Omenirea este pe cale de dispariţie în urma unei pandemii provocată aparent de naşterea unor copii deosebiţi, mai mult sau mai puţin metamorfozaţi în animale, un fel de hibrizi în diverse stadii.
Unii dintre ei nu pot să vorbească sau să înţeleagă ce li se spune, alţii, precum personajul principal, sunt loviţi de o uriaşă nevinovăţie, ce-i face să fie mânaţi tot timpul de interesele altora. Crescut în pădure de tatăl său, Gus, băiatul cu corniţe de cerb, este luat pe sus de tornada întâmplărilor, în care el este mai mult un observator rătăcit, epuizat. Are parte de toate emoţiile umane într-un ritm şi într-o alternanţă care nu-i dă deloc timp să-şi revină. Cu toate acestea Sweet Tooth, aşa cum este poreclit, nu-şi pierde nicio clipă voinţa. Dacă în primele fascicule este dezorientat şi dezamăgit de cele ce se petrec în jurul său, îşi găseşte până la urma ţeluri şi misiuni pe care să le ducă până la capăt.
Povestea are parte de zeci de personaje ce încearcă să-şi continue viaţa în acea dezolantă atmosfera de sfârşit de lume. Oamenii de ştiinţă, luaţi prin surprindere de virus, n-au putut găsi în timp util o cale de a-l contracara. Supravieţuitorii se luptă între ei, coalizaţi în grupuri răspândite pe suprafaţa Americii de Nord, unii dispunând de tehnică mai bună, militară, rămasă prin bazele părăsite, alţii adăpostindu-se sau ascunzându-se în locuri cât mai izolate. Nimeni nu este imun şi absolut cu toţii îşi aşteaptă clipa în care vor muri răpuşi de virus.
Legătura dintre hibrizi şi pandemie devină tot mai clară, la fel şi drumul lui Gus, care dintr-o rătăcire perpetuă îşi defineşte tot mai mult lumea interioară cât şi reacţiile sale la acţiunile celor din jurul său. Maturizarea sa forţată nu îl ajută să-şi poată decide propriul destin, el rămâne în continuare dependent sentimental.

Jeff Lemire ( Essex County Trilogy, Black Hammer, The underwater welder, Gideon Falls, Ascender, Descender etc. ) ilustrează şi concepe scenariul aici. Tuşele sale sunt rapide, unghiulare, de multe ori cu o evidentă lipsă a predefinirii personajelor. De multe ori dă impresia de naivitate în trasarea liniilor, de amatorism, dar acesta este un stil propriu, ce se poate recunoaşte atât în Trillium şi în toate celelalte realizări ale sale.
Sweet Tooth este o bandă desenată deosebită, pe care nu o poţi uita uşor.

Are o urmare intitulată Sweet Tooth – The return, cu acţiunea petrecându-se la câteva sute de ani după seria originală.
În 2021 s-a realizat un film serial intitulat “Sweet Tooth” care preia anumite elemente din banda desenată dar este practic o nouă viziune, aproape complet diferită.