💊 Pastila de SF este o nouă rubrică pe Helion, unde vom descoperi filme scurte sci-fi și vom dezbate pe tema acestora. Iar dacă avem o rubrică nouă, ni s-a părut corect să începem cu trei filme care au numele primului om: ADAM.

Așadar, ne vedem aici în fiecare lună, să ne luăm medicamentul de SF.

ADAM: Episode 1

ADAM: Episodul 1 este un film scurt SF scris și regizat de Veselin Efremov și creat de echipa Unity Demo folosind Unity game engine, pentru a testa și prezenta capabilitățile grafice ale motorului de creat jocuri din 2016. Mai multe detalii despre întreaga poveste a lui ADAM găsiți aici: https://unity3d.com/pages/adam.

În această primă parte a filmului facem cunoștință cu personajul principal, ADAM, care pare a fi o persoană prinsă în corpul unui robot. După ce pleacă din facilitatea care l-a ”născut” alături de o mulțime de roboți asemeni lui, întâlnește două personaje misterioase pe care le urmează în noua lume.

ADAM: Episode 2

Episodul al doilea din ADAM, regizat de Neill Blomkamp și creat de către Oats Studios, continuă povestea lui ADAM, care descoperă un indiciu despre ce și cine este el cu adevărat.

ADAM își continuă drumul alături de ceilalți roboți și cele două personaje misterioase care l-au întâmpinat la finalul primului film printr-un ținut apocaliptic, plin de praf și foc. Ajunși într-un loc ferit de lumea de afară, roboții primesc mai multe informații despre starea lor de la unul dintre cele două personaje. Aici, roboții fac cunoștință cu un nou personaj, The Mirror, care le poate da mai multe informații despre trecutul lor.

ADAM: Episode 3

Al treilea și ultimul episod de până acum al lui ADAM, continuă povestea roboților care întâlnesc un nou trib de oameni în peisajul postapocaliptic și pune întrebarea ”Ce ai fi în stare să faci pentru a fi salvat?

Atunci când Marian, o fugară bolnavă își întâlnește fratele robot, este pusă în fața unei alegeri extrem de dificile de către conducătorul unei mici așezări de oameni liberi.

Toate filmele se învârt în jurul ideii de identitate și supraviețuire într-o lume complet schimbată, cu personaje misterioase care uneori îți ridică mai multe întrebări decât să îți ofere răspunsuri.

 

Tu ce părere ai despre aceste trei filme scurte sci-fi?

Până data viitoare, nu uita că 💊 Pastila SF se ia o dată pe lună, pe stomacul gol și cu puțină imaginație!