Confruntați cu schimbări climatice din ce în ce mai abrupte, față de obișnuitele perioade de alternanțe climatice naturale, care durau mii sau zeci de mii de ani, vedem fenomene tot mai neobișnuite.

Impactul activităților industriale din ultimul secol se face simțit la scara planetară. Timpul de cicluri calde-reci ale climei nu mai pot fi predictibile la scară de milenii, din pricina impactului uman și a încălzirii globale la nivelul Sistemului Solar.

Fotografia de mai sus este din ținuturile subarctice siberiene.

Mai jos, vedem cum Antarctica începe a avea zăpada verde, datorită dezghețării și proliferării algelor provenite din apele marine. Acestea vin pe continentul sudic prin ploile și ninsorile obișnuite.

Excesele activităților umane, risipa de materiale, mâncare, tehnică, sunt în atenția specialiștilor.  Prin economiile care pot fi făcute, vom salva resursele și energia consumată care duc și la acest impact climatic dur, ce poate fi evitat.

Imaginile de zăpadă verde se văd și din spațiu, de pe navele cosmice și din Stația Spațială Internațională, printre nori.

Imagini: NASA, Accuweather, CNet, Futurism.

Alte articole:

Impactul modificărilor climatice asupra alimentației
Elemente care creează efectul de seră
Demontarea mitului încălzirii globale datorate Soarelui