Titlu : Remina

Ilustrator: Junji Ito

Data apariţiei în limba engleză: 15 decembrie 2020
Editura: VIZ Media

250 de planşe

 

De factură s.f. horror, Remina este povestea fiicei unui astronom ce descoperă o planetă nouă, apărută printr-o gaură de vierme din constelaţia Hidra. Aparent, venind dintr-o altă dimensiune, mişcându-se cu viteza luminii şi chiar depăşind-o. Ştiinţa din spatele poveştii nu stă în picioare, dar nu deranjează absolut deloc. Evident că el denumeşte planeta după numele fiicei sale: Remina. Ce idoi devin staruri internaţionale şi sunt asaltaţi de fani.

De-a lungul anilor, Oguro, astronomul, observă cum planeta are efecte devastoatoare asupra sistemelor stelare pe lângă care trece, făcând să dispară planetele şi stelele, crescând în mărime pe măsură ce-şi continuă drumul. În momentul în care planeta îşi stabileşte drumul spre Pământ situaţia devine brusc apocaliptică. Remina intră în sistemul solar şi distruge pe rând planetele Saturn şi Jupiter. Fiica lui, este privită ca principala vinovată pentru soarta omenirii şi este hăituită de toţi oamenii de pe Pământ. Oguro este prins, răstignit şi omorât.

Mai departe lucrurile devin tot mai stranii şi aici se vede că Junji este, într-adevăr, maestrul de necontestat al genului horror în manga. Sunt câteva scene de-a dreptul fantastice, demenţiale. Una în care două personaje sunt urmărite de absolut toată omenirea ( bine, atât cât a mai rămas din ea)! Imaginaţia lui este, după mine, printre cele mai interesante şi puternice din domeniul benzilor desenate. Are clar unicitatea sa, prin imaginile pline de trupuri deformate într-un mod grotesc. Dacă stau şi mă gândesc cred că asta-i un fel de trademark a lui Junji: oameni care se transformă oribil, nepământean. Junji nu desenează detalii decât foarte rar, are tuse clare, care definesc personajele şi obiectele din caseta respectivă. Este un stil plat, fără umbre prea multe, fără multe elemente din stilul clasic de manga.

Junji Ito a făcut un experiment cu această carte, făcută în perioada pandemiei, fără prea multe aşteptări. Este o lectură interesantă şi,  datorită faptului că primim  horror manga e atât de rar, n-ar trebui ratată!

 

REMINA S-A UITAT SPRE PĂMÂNT! ŞI NE-A VĂZUT!