La editura clujeană Școala Ardeleană a ieşit de curând (în 18 decembrie) exemplarul semnal al volumului ALFABETUL DISTOPIILOR, volum semnat de Gheorghe Săsărman. Cartea va aparţine anului editorial 2021. Cartea se va afla în distribuţie din luna februarie 2021. Coperta cărţii reproduce pictura „Bolnav,noaptea” a pictorului expresionist Ernest Ludwig Kirchner.

Pe coperta a IV-a Ştefan Borbely,cunoscutul critic şi eseist clujean, semnează o excelentă prezentare a cărţii.
Reproducem finalul acestei prezentări: „Ajuns, e de presupus, la capătul deschis al acestui roman captivant, scris cu talent şi cu o imaginaţie bine strunită, ne putem întreba, probabil, dacă asta, şi nu altceva, este ceea ce ne aşteaptă. Dacă nu pe noi, pe nepoţii şi strănepoţii noştri. Funcţionează civilizaţia noastră încă naturală (atâta cât mai este ea…) ca un predeterminism artificializant pentru o involuţie globalistă, unidimensională, de tip distopic? Sau există şi alte perspective? E bine când o carte se termină într-un semn de întrebare…”
Un semn de carte superb, reproducând coperta I şi o fotografie a autorului Gheorghe Săsărman, având scris mare cifra 80, adică vârsta pe care autorul o va împlini în luna aprilie a anului 2021, însoţeşte volumul. Un gest simplu de omagiere a ilustrului prozator. Sperăm că ALFABETUL DISTOPIILOR să aibă acelaşi destin literar cu cel al CUADRATURII CERCULUI.