În 1775, Corpul de Marină al SUA era cunoscut sub numele de Continental Marines. Era format din două batalioane cu un colonel, doi locotenenți-colonii, doi maiori și alți ofițeri. În urma Revoluției Americane, pușcașii marini continentali au fost dezinstituiți ca parte a marinei continentale și apoi restabiliți în 1798. De atunci, Corpul Marinei a jucat un rol în fiecare conflict american, continuând să evolueze odată cu vremurile.
Corpul Marinei se află acum în cea mai mare transformare din ultimele decenii, trecând de la „a doua armată terestră” cu rădăcinile sale maritime, care includ apărarea navelor pe mare, desantul pe insule și lupta pe coastele maritime – în pregătirea unui potențial conflict cu adversari precum China.
 În martie, Corpul Marinei a anunțat că va suferi o transformare de 10 ani, eliminând batalioanele sale de tancuri, companiile de legătură și batalioanele de aplicare a legii, pentru a răspunde mai bine cerințelor Strategiei de apărare națională a Statelor Unite din 2018. USMC reduce, de asemenea, numărul de batalioane de infanterie, baterii de tunuri de artilerie și companii de vehicule amfibii. În plus, pușcașii marini ar putea să-și reducă pe MV-22 Osprey, să investească în escadrile și unități aeropurtate și în luptătorii stealth.
Viitoarele trupe de șoc vor fi purtate prin spațiu, cu viteză mare, spre punctele de conflict.
Mai multe informații în articolul complet, al lui Peter Suciu:
https://news.clearancejobs.com/2020/11/27/u-s-marines-evolve-goodbye-tank-and-hello-space/
imagine: exonews.org
Articole cu conținut similar:
https://helionsf.ro/2019/03/la-frontierele-cunoasterii/arme-pentru-spatiul-cosmic/
și
https://helionsf.ro/2017/05/la-frontierele-cunoasterii/escadronul-de-lupta-spatiala-sas-527/