Andromeda Galaxy – M31

Andromeda este una dintre galaxiile vecine cu un diametru de 220 de mii de ani lumină şi aflată la o distanță de 2.5 milioane de ani lumină faţă de noi.
Andromeda are la rândul ei 36 de galaxii satelit, dintre care două sunt vizibile în imagine, M32 deasupra şi respectiv M110 în dreapta jos chiar lipită de ea.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Andromeda%27s_satellite_galaxies

Detalii tehnice:
Nikon D7500, Tamron 16-300mm (la 300mm), DIY tracker.
Expunere totală de 20 de minute (40 x 30 sec. stack-uite in Sequator)

Luna în culori – mineral moon

Culorile sunt accentuate, pentru a scoate în evidenţă diferitele minerale ce compun suprafaţa lunară. De aici termenul de „mineral moon” folosit la acest gen de fotografie.
În mod normal, deşi aceste diferenţe de culori sunt prezente, nu pot fi distinse cu ochiul liber sau într-o fotografie normală şi necesită realizarea unei fotografii compuse din cateva zeci de cadre suprapuse, pentru reducedea zgomotului şi pentru a permite evidentierea culorilor în postprocesare.

Detalii tehnice:
Nikon D7500, Sky-Watcher 700mm.

Orion – the Hunter

Este o imagine mai mult artistică pentru a evidenţia structura constelaţiei şi pentru a scoate în evidenţă diferenţele de culoare a diferitelor stele, care nu sunt chiar așa de evidente cu ochiul liber.

Culoarea albă sau albăstruie este cea a stelelor mai tinere sau super gigante cum este Rigel, iar culoarea galben-roşiatică corespunde stelelor bătrâne şi a gigantelor roşii, cum este cazul Betelgeuse.
Un lucru interesant de remarcat în astronomie/astrofotografie, este lipsa stelelor verzi!

Detalii tehnice:
Nikon D7500, Tamron 16-300mm (la 35mm)