Filmul Cam este lansat în 2018, cu un subiect suficient de controversat încât să distragă atenția de la ingeniozitatea cu care acesta introduce în discuție lansarea unui nou gen de film, sub umbrela genului tech-horror. Ne prezintă la un nivel foarte subtil pericolul în fața căruia ne aflăm, într-o lume dominată tot mai mult de tehnologie, unde identitatea fiecăruia devine o monedă în mâna celor care vor ști cum să o folosească.

Alice, sub pseudonimul online Lola, își câștigă traiul din activitatea pe care aceasta o are pe un chatroom, unde reușește cu succes să îndeplinească fanteziile sexuale ale clienților ei prin conferințe video, datorită cărora reușește să ajungă în topul celor mai reușite camgirls din cadrul site-ului cu care colaborează.

Fără a fi obscen de sugestiv, aduce la suprafață latura psihologică a omului și natura lui sexuală, instinctivă, față de care Alice/Lola are o foarte mare atenție, pentru a-și ține clienții loiali. E tratat acest subiect cu o mare naturalețe, deschizându-se o fereastră largă în lumea de lucrătoare sexuale  (sex working), unde competiția este strânsă și se apelează la multe lovituri sub centură pentru autorealizare și creștere pe scara popularității.

Elementul de tech-horror apare abia după o bună bucată de film, unde Alice/Lola își descoperă identitatea falsificată și contul ei online furat.

Inamicul invizibil – acesta este principalul ei oponent, în fața căruia Lola se străduiește să se impună. Dar cum te lupți cu ceva… invizibil? Începând cu această întrebare, tensiunea și disperarea se resimt la fiecare pas, până spre sfârșitul filmului. Alice/Lola încearcă să descifreze misterul din spatele calculatorului ei, dorind să-și reobțină controlul asupra vieții și credibilității pentru care s-a luptat să le dezvolte. Este demn de subliniat faptul că, în toată această cursă pentru redescoperire și explorare, se formează în substrat un comentariu feminist asupra societății actuale, vizavi de dreptul de a lua decizii nelimitate în privința propriului trup.

Într-o oră și jumătate ni se prezintă, din punct de vedere vizual, o ambianță îmbătătoare, cu iz de interzis, și o normalizare decriptată a unui mediu de lucru obscur, de underground. Este, pe fond, o evoluție a uneia dintre cele mai ambițioase personaje feminine, într-un rol principal, din ultimii ani.