– Războiul economic se va duce între periferii fie că vor fi ele asiatice, europene sau mexicane. Metropola se va sfârşi în confruntări ideologice în timp ce trocul politic virtual o va distruge corupându-i armata de funcţionari şi virtualizând utopiile economice care au guvernat lumea în dauna ei, prin lagăr şi apocalipsă, prin propagandă şi lipsire de artefact sau prin preaplinul artefactului ca sens ultim al existenţei. Masele largi vor fi seduse şi se vor arunca orbeşte în vâltoarea consumului deconstruind artefactul şi lipsindu-l astfel de sens.

– Forţele economice vor sfârşi şi ele în plictis sau în mirajul jocului virtual, cyber-muncitorii fiind doar o iluzie optică, strigă Turcescu într-un microfon de la televizie.

Pricoliciul de la Arsenal clipi repede, speriat. Păi ce spunea senatorul PSD  îi lua piuitul, zău așa. Adică? Ce să facă acum? Să-și șteargă contul de pe Twitter? Să renunțe la telefonul mobil? Să nu mai hoinărească el pe Google? Nu prea avea tragere de inimă mai ales că unchiul lui, Bonifaciu, prin anii ’20, fusese avertizat s-o șteargă din România pentru că veneau vremuri de restriște și jale.

– Domnule senator, știți că unchiul meu…

Vorbele lui nu s-au mai auzit pentru că o flotilă de OZN-uri a trecut în trombă peste orășelul de provincie spulberându-l cât ai clipi.

Povestea asta nu are cap și nici coadă, nu are fabulă, e un fel de știre, așa, de ultimă oră, anume că, cine vrea să înțeleagă, cine nu, nu, trai neneacă.

Elvira de la Observatorul Astronomic, singura rămasă în viață, a sunat repede la 112 și le-a spus toată tărășenia. De unde să știe biata de ea că Pământul nu era buricul universului și că tocmai izbucnise un necruțător război galactic de periferie.

Credit art: MattDixon for Metal Hammer magazine