În ziua de 9 octombrie 1967, Frăția Magneticilor Luminați  l-a dus pe Che Guevara direct în Shambala iar Industria Americană i-a preschimbat legenda în tricouri și șepci. Un tricou a ajuns undeva, în viitor, purtat de un vârtej temporal stârnit de mașinăria pe care Thomas Alva Edison a pus-o la punct în mare secret, într-o suburbie din New York.

După acest eveniment, aparent lipsit de importanță, au mai fost și altele cum ar fi, de exemplu, al doilea război mondial, concertul de zile mari de la Woodstock, căderea zidului din Berlin, arestarea lui Iliescu, dansul delfinilor din Hawai din 22 decembrie 2018, conferința filozofilor neoliberali din Toronto din 2079, alegerile libere din China din nu știu ce an, telefonul pe care l-au dat cei de la USR lui Thomas Alva Edison în decembrie 2016.

– Alo?!

– Alo? Da, aici e chiar Thomas Alva Edison în carne și oase. Vă rog.

– Am avea și noi o întrebare!

– Vreți să comandați o călătorie temporală? Foarte bine. Numele călătorului, vă rog.

– Dragnea. Exact așa. Dragnea. Vrem doar un bilet dus pentru el.

– Vă asumați răspunderea integral?! Dacă nu, atunci e posibil să apăreți în fața Consiliului de Securitate.

– Ne asumăm riscul, au zis cei de la USR cu jumătate de gură.

Sateliții militari care tranzitează Atlanticul au înregistrat convorbirea dar ea s-a pierdut printre alte milioane de convorbiri voioase de Crăciun. În viitor, o libelulă mutantă, vorbitoare de limbă franceză, s-a întâlnit cu dinozaurul Corifeu care purta un tricou cu Che Guevara și care s-a lăudat că Thomas Alva Edison o să-i trimită niște prospătură. Convorbirea nu a fost însă înregistrată. Putem face doar niște speculații.

 

Credit art: Brandt Andrist