Ce fel de ciorapi are Mircea Geoană? Dar Fidel Castro? Ce fel de ciorapi are Gigi Becali? Dar Vladimir Putin? Dar George Bush? Dar Regina Margareta? Dar oare ce fel de ciorapi avea Emil Constantinescu în ziua în care ne-a zis bocindu-se că l-au făcut securiştii harcea-parcea? Dar fetele de la Play Boy pe care le vântură prietenul Boerescu pe plaja mării?

Ce fel de ciorapi avea ieri Gheorghe Flutur când am vorbit amândoi despre geostrategii şi europarlamentare? Ce se întâmplă de fapt, ce sunt ciorapii, oare? Dar ce fel de ciorapi avea Ion Iliescu în Decembrie 1989? Dar tu ce fel de ciorapi ai? Şi dacă ai de ce îi ai pe cei pe care tocmai îi ai?

Ciorapii te exprimă? Spun ceva despre felul tău de a fi? Tu ce zici de chestia asta haioasă şi stranie? Eu cred că da, de trei ori da. De ce să zic de trei ori? Ce legătură e între politica ascunsă şi ciorapii tăi? Iar culoarea ciorapilor vorbeşte despre cum va arăta viitorul tău. Iar viitorul tău va arăta potrivit ciorapilor tăi. Căci, dacă sunt strâmbi, ceva va fi strâmb în viitorul tău. Dacă sunt mulaţi pe pulpe, oauuu, ce crezi că o să se întâmple în viitorul tău politic cel mai apropiat? Dar mâine? Dar peste cinci minute?

– Deșteptarea!

– Să trăiți!

– Deschide poarta să iasă transportul de ciorapi și lasă visarea, poporane, nu mai dormi în front că se trage din toate direcțiile! Și lasă romanul acela SF scris de Ana-Maria Negrilă! Ia vezi! Te lecuiesc eu de scienfiction!

Și transportul secret de cocaină a ieșit prin vama Nadlag fără ca NATO sau Moscova să prindă de veste. Al dreak de românași, frate, șmecheri nevoie mare!

*

„Pantofi cu toc și ciorapi negri”:

Și o variantă clasică:

Fotografia este un afiș cu o fotografie premiată internațional, copyright achiziționat de prestigioasa firmă Mondex, din Sibiu.