Ai citit Războiul lumilor de HG Wells? Ai citit. Ai văzut filmul Războiul lumilor? L-ai văzut. Ei bine, totul s-a schimbat. Acum trăim în Era Văluririi.

Montgomery, bravul, a ras o mulţime de suflete soldăţeşti britanice timp de patru zile atacând frontal Caen până ce şi-a dat seama că trebuie să-i atace pe germani pe flancuri. În anii 50, americanii n-au înţeles că luptând doar pe litoral, nu vor pune mâna pe Asia. China e diamantul reginei. Francezii au luat o bătaie soră cu moartea de la generalul Van Diap care i-a bubuit prinzându-i într-o vale, ca într-un cleşte. În Balcani, noi războaie imagologice tradiţionale au dat serioase bătăi de cap occidentalilor. Ce se întâmplă acum? ACUM Gândirea Militară se schimbă. Ameninţările la adresa Păcii şi Democraţiei în Era Complexităţii sunt multiple, simultane, conjugate. E o situaţie cu care nu ne-am mai întâlnit până acum. Unităţile mobile de luptă MEDUZA sunt cele mai sofisticate comandouri imagologice din toate timpurile. Au nişte caracteristici speciale. Luptătorii lor au grade magice şi o pregătire de luptă specială. Nu sunt luptători tradiţionali. Felul în care se vălureşte o ULM este halucinant. Nu-i poate rezista nimeni. Nici un fel de armată. Atacă şi Scufundă e menirea ULM-urilor. Codurile Secrete Tradiţionale sunt inoperante. Ameninţările, în cofă. ComingSoon.

 

Generalul Custer a luat-o nasol peste cap pentru că a subestimat forţa de luptă a triburilor. Patton s-a păcălit şi a ratat punctul şi nu a ajuns la Berlin pentru că personalitatea lui l-a scos din cărţi în intrigile Statului Major şi a complexităţii relaţionale aliate. Napoleon a luat o sfântă de bătaie la Waterloo pentru că n-a ţinut seama de liniile de comunicaţie şi nu şi-a asigurat şi securizat sistemul informţional. Hitler a evaluat greşit situaţia din Rusia şi iarna l-a făcut praştie. Să vă mai zic? Ei, ce e cu toată generalimea, ofiţerimea asta oare? Erau Gânditori Militari Euclidieni. Ei atacau adversarul după învăţămintele lui SUN TZU sau după jocurile cu soldaţi de plumb ale lui Clausewitz. Ei, s-a schimbat schimbarea, trupeţi dragi. Acum vom ataca şi scufunda vălurit. ULM-urile vor pune serioase probleme armatelor de tip vechi. Misiunea unei ULM este cumplită şi imposibil de oprit. În momentul în care o Unitate de Luptă MEDUZA a primit misiunea, nimeni nu mai poate face nimic. ULM-urile sunt de fapt Obiecte Ficţionale extrem de periculoase şi prefigurează Războaiele din Era Complexităţii. Ele au altă filozofie şi acţionează după alte canoane războinice.

 

Generalul Kuropatkin şi-a ucis singur o mulţime de soldaţi folosind greşit nişte lanterne într-un atac pe timp de noapte. În Războiul de Secesiune nordiştii aveau lipsă 40.000 de bocanci. Aaaa, soldaţii îşi cumpărau singuri carabine cu 16 focuri pentru că armele venite din Europa erau proaste. Teutonii foloseau berbecele cu cap de fier să dărâme porţile cetăţilor sarazine. Americanii au pârjolit Dresda, au ras Hiroşima şi au aruncat napalm la greu ca să-i scoată pe ochi-oblici din papuci. Ruşii în Afganistan s-au confruntat cu o aberaţie de război de stâncă. Vestitul Che Guevarra a înţeles greşit relaţia lui cu ţăranii şi a fost ucis iar Troţky n-a mai reuşit o a doua Revoluţie din Octombrie pentru că n-a analizat la rece noua situaţie de luptă. De ce au greşit toţi aceşti militari? Pentru că au gândit greşit, în mod euclidian. Au dat fie cu capul în zidul cetăţii, fie au utilizat geometric euclidian SPAŢIUL DE LUPTĂ irosind astfel timp, resurse, energie creatoare. În Era Complexităţii, războiul s-a schimbat dintr-odată. ULM-urile vălurite şi văluritoare construiesc câmpurile de luptă care cuprind în vălurirea lor tot ce mişcă. Adversarii sunt prinşi într-un Univers Lichid şi făcuţi harcea-parcea fără prea multă vorbărie. Codurile Secrete sunt atât de secrete încât tehnicile de decriptare tradiţionale sunt inutile. Nu merge NIMIC! Nici Codul Navajo, nici Cifrul ADFGVX, nici transpoziţiile banale, nici Cifrul prin decalare, bla, bla, bla. Acum nu mai sunt valabile nici teoriile savante despre atacul frontal, nici despre atacul pe flancuri, nici despre ambuscadele copilăreşti, nici despre desantul din ziua H. O ULM acţionează într-un mod halucinant, simultan, instantaneu construind PROCESE. Toată filozofia Meduzei vorbeşte despre RELAŢII şi PROCESE. ULM-urile se vor răspândi ca ciupercile după ploaie şi vor schimba întreaga filozofie şi întreaga natură a războaielor tradiţionale. Armata de un MILION DE SOLDAŢI i-a fascinat pe Generalii din First World War. Ce fiinţă fabuloasă era MILIONUL! Dar gata, e de domeniul trecutului. PS: ce spun aici e valabil pentru multe alte domenii militare sau militarizate, sau, de exemplu, pentru războaiele comerciale, spionajul economic, noi beligeranţe specifice din Era Complexităţii.

 

Ticăloşilor care înrobesc vecini, prieteni, rude, grupuri, popoare, naţiuni, imperii le sunt de trebuinţă oameni slabi, fără coloană vertebrală, naivi sau mincinoşi, le sunt de trebuinţă oportuniştii şi intelectualii zăpăciţi, uşor de momit. Dacă nu reuşesc să te înfrângă altfel, cei care smintesc oamenii cu mărirea lor deşartă îi decad pe aceştia fie din drepturi fie din propriile lor sentimente. Noi trebuie însă să ne batem cu noi înşine, cu prejudecăţile noastre, cu fricile noastre. Să ne batem cu decăderea care ne paşte oricând. Noi trebuie să ne batem până la capăt, orice am fi, oricine am fi, pentru adevărul nostru, pentru viaţa noastră, pentru valorile noastre. În fiecare clipă ceva ne înmoaie, ne leşină, ne plictiseşte. Mulţi dintre noi lasă armele dedându-se plăcerilor. Mulţi dintre noi mor în nenumire. Mulţi sunt înfrânţi de anonimat, de beţie, de înfrângeri, de posturi pierdute, de jocurile de noroc şi de cântecele de sirenă ale politicienilor ticăloşiţi. Mulţi dintre noi dau bir cu fugiţii sau, sastisiţi, se lasă duşi de valuri, dincolo de orizont. Dar trebuie să fie ceva magic în noi înşine care să reaprindă făclia credinţei luptătorului. Fiecare dintre noi poate deveni, brusc, insurgent. Fiecare dintre noi are dreptul de a se răzvrăti împotriva plictisului său lumesc, fiecare dintre noi poate lupta până la capăt pentru o idee, pentru el, pentru alte fiinţe, pentru un ideal. Să ne batem până la capăt fără să ne fie frică de viaţă, de vremuri, de duşmani sau de războaie, sau de şoricei!

Credit art: Kastep