Dr. Paul Bremner, de la  Bristol Robotics Laboratory din cadrul  Universității de Vest din Anglia, a ținut un discurs în cadrul seriilor TEDx via proxy-uri robotizate despre abordarea izolărilor sociale:

„Acum treizeci de ani utilizarea ecranelor pentru a comunica cu ceilalți era un vis SF, dar azi, asta facem cu prietenii noștri prin intermediul aplicațiilor precum Skype sau FaceTime.  Însă, utilizând aceste tehnologii nu este la fel precum vorbirea directă, față în față. Nu mai suntem la fel de concentrați, dispar anumite limbaje corporale. Totuși, senzația de inter-conectare reală  cu oameni aflați la mii de kilometri distanță nu este departe de realitate.

Imaginați-vă că am avea mai multe versiuni mobile care are putea fi accesate de către oricine. Avatarele robotizate reprezintă  tehnologia care ne poate aduce în acest punct.  Ne ajută, de asemenea, să ne acomodăm cu roboți-umani precum modelul C-3PO.

Țelul nostru primordial este să ameliorăm una dintre problemele omenirii, izolarea, ca urmare a lipsei contactelor inter-umane. Ne adresăm în special celor cu autism sau sindromul Asperger, pentru care o vizită la magazin, dacă  este aglomerat, poate fi o adevărată aventură stresantă. Un avatar-robot poate rezolva problema.”

Lucrul cu roboții a fost o adevărată aspirație împlinită a doctorului Bremner: „ când am fost copil nu am găsit suficiente povestiri  SF cu roboți, și astfel mi-am promis că, atunci când am să ajung  mare, voi construi eu însumi, unul. ”

Image: issuu.com