Imaginea unui munte artificial, un monument modern al aspirațiilor umane de a ajunge la cer. Creație grafică a lui Alex Ruiz.

Mike Oldfield este inspirat de „Mont St.Michel”, piesa acesta o găsim în albumul „Voyager”. Incepem cu o poveste cinematografic[ SF, un vis ce se desfășoară în paradisuri terestre.

Vangelis ne îndeamnă să lansăm întrebări munților.

Primim un ecou de la munții Himalaia:

Tangerine Dream are o predilecție pentru peisaje, canioane și munți,  inspirându-i în  multe albume. Ei ne propun în 2004 acest „East Mount Shasta”:

În 2012 realizează albumul Machu Pichu, omagiind enigmaticul oraș antic din vârf de munte, apogeul unei civilizații precolumbiene.

Climbing Mount Inasa se remarcă printr-o foarte bună înregistrare sonoră, cu muntele Inasa:

O variantă live pentru „Fire on the mountain” cu același grup, TD, în componența sa cu Edgar Froese plus noii membri, continuatorii de azi ai proiectului.

Cum ar arăta munții unei alte planete? „Vanishing Blue” ne dau un minunat exemplu.

Hans Zimmer realizează un album muzical de film antologic în Interstellar, cu tema timpului. Redăm pasajul cu numele Munți  – Mountains:

Mount Teide,  o minunată piesă din albumul Crises, de Mike Oldfield, este una reprezentativă pentru stilul autorului, fiind o poveste muzicală complex elaborată.  Aici e  într-o variantă live, într-un concert în Viareggio, Italia, în 1984.

In registrul rock îi găsim pe Three Days Grace, cu The Mountain.

În repertoriul grupului indie Little Chief  găsim acest drăguț Mountain Song, ca o simbioză între muzica amerindiană și cea country, redescoperind rădăcinile lumii noi.

Credit image: Alex Ruiz Art