To the Attn. of ESFS Board,

I write to you as the Lead organizer of Distiopicon Bid for the 2021 Eurocon and as the representative of APEC, the NGO that was behind this project.

Because of the tensions in the Romanian Science Fiction Fandom, related to Distopicon bid, I cancel the Romanian bid for organizing Eurocon in 2021.

Thank you for understanding,
Darius Luca Hupov


Domnilor,

Vă scriu în calitate de organizator principal al propunerii pentru realizarea Eurocon în România în 2021, Distopicon și din partea APEC, care a acceptat să susțină inițiativa mea.

Datorită acutizarii tensiunilor legate de Distopicon, am decis să retrag candidatura Distopicon la Eurocon-ul de la Belfast. Această decizie este activă din acest moment și devine irevocabilă.

Voi scrie un email către conducerea ESFS în care îmi voi retrage candidatura, email care va fi trimis în copie către ARCA SF.

Sper ca în acest fel disputa legată de organizarea Distopicon să înceteze și apele să se liniștească.

Darius Luca Hupov

Dragi prieteni din fandomul SF românesc, această scrisoare deschisă este pentru voi, alături de care mă simt ca un frate ce face parte dintr-o familie numeroasă. Ați dovedind din plin că suntem o familie unită, voi, cei care ați semnat emailul de susținere pentru Distopicon, propunerea României de a organiza o convenție europeană de SF în 2021. Gestul vostru a însemnat mult pentru mine și echipa Distopicon, dar cred că a însemnat și mai mult pentru fandomul românesc. A arătat că o mare parte din fandom se poate mobiliza pentru s susține o cauză comună. Aceasta este marea victorie a mișcării de susținere la care ați participat. În mod special doresc să le mulțumesc lui Daniel Timariu și lui Alexandru Lamba, care au inițiat mișcarea de susținere, și SRSFF, singura organizație națională de SF care a fost alături de mine. Din păcate, situația de antagonism care a determinat implicarea voastră a degenerat și se îndreaptă spre o zonă conflictuală murdară, mocirloasă, înspre care nu doresc să mă îndrept. Nu voi face acest lucru pentru că oamenii din jurul meu care au susținut Distopicon nu merită să fie terfeliți prin noroi. Tocmai de aceea sunt deosebit de întristat să vă anunț că am retras propunerea de organizare a unui Eurocon în România în 2021, într-un email care deja a fost trimis către conducerea ESFS. O fac cu inima grea, pentru că acest lucru este o irosire a efortului tuturor celor care s-au implicat alături de mine în acest proiect. Față de ei, îmi cer public scuze. Voi continua să lucrez la realizarea Festivalului de film SF și Fantasy, care va avea loc anul viitor și am în vedere organizarea în viitor a unui festival SF de dimensiuni mai mari. Dragii mei, încă o dată vă mulțumesc pentru susținere și vă invit să vă alăturați echipei de organizare implicată în proiectelor mele sau ca participanți la acestea. Al vostru, Darius Luca Hupov