Am primit de la ESFS (European Science Fiction Society), via Cătălin Badea-Gheracostea, nominalizările finale pentru premiile Eurocon 2019, din partea României.

Acestea sunt:

Best Translator – Mihai-Dan Pavelescu
Best Dramatic Presentation – Game of Thrones
European Grand-Master – Gheorghe Sasarman

Felicitări nominalizaților și mult succes!

Pentru restul categoriilor de premii nu s-au întrunit condițiile de nominalizare. Și anume:

Se acceptă, din partea fiecărei țări, un singur set de nominalizări, alese potrivit propriilor lor reguli. În cazul în care se primesc mai multe liste de nominalizări din partea unei țări, doar propunerile care se potrivesc vor fi acceptate. În eventualitatea în care toate propunerile diferă, nu va fi acceptată nicio nominalizare din partea țării respective.

Vă reamintesc cele două seturi de propuneri, așa cum le-am primit la redacție:

Poate că această situație ar trebui să-i facă pe scriitorii, criticii și fanii din fandomul SF & F românesc să urmărească cu mai multă atenție aceste nominalizări și să-și unească forțele pentru o singură listă.

În acest moment există două asociații ARCASF și SRSFF, între care pare a nu exista comunicare, foarte mulți oameni activi în fenomenul SF românesc, care nu sunt în niciuna dintre cele două asociații, și un critic activ, care scrie des despre SF & F în prestigioasa revistă Observatorul Cultural, dispus să se ocupe de centralizarea și trimiterea nominalizărilor. Sper să se găsească un compromis astfel încât pe viitor să nu se mai repete situația actuală, din care nu doar nominalizații la premiul The Chrysalis Award au de pierdut, ci toți!