3.4La inițiativa lui Michael Haulică în 2016 apărea, la editura Tritonic, seria 3.x, din care la Final Frontier 2018, ediția a VII-a va fi lansat al patrulea volum sub titlul 3.4.

Trei autori de science-fiction & fantasy, cu stiluri diferite, reuniți în același volum. Daniel Timariu, creatorul detectivului Alex din seria urban-fantasy Tenebre, alături de Lucian-Dragoș Bogdan, autorul uneia din cele mai longevive și complexe serii SF, universul Frontierei, și Teodora Matei, cunoscută pentru atmosfera misterioasă din romanul Stăpânul Castelului și mai nou din povestirile Pe aripile tatălui. Trei autori, trei povestiri SF inedite!

Sub luna de cleștar, de Teodora MateiPovestirile din ultimul ei volum Aripile tatălui surprind esența scrierilor Teodorei: suspans, atenția acordată detaliilor, imaginație și creativitate. În povestiea de față, Odette, o tânără sclavă, dintr-o lume aflată la capătul existenței, alege libertatea și dragostea, comodității și traiului liniștit. Dar sunt acestea suficient de puternice pentru a o feri de împlinirea destinului hărăzit de creatorii ei?

Manuscrisul, de Lucian-Dragoș Bogdan. Un scriitor idealist scrie un roman utopic în care încearcă să rezolve problemele unei omenirii aflate la marginea extincției. Din motivele actuale: suprapopulare, poluare excesivă, lăcomie și totalitarism. Locul lui preferat pentru activitatea de creație este masa din spate a unei berării. Când manuscrisul începe să dispară și să reapară plin de modificări pe text, și când toate aceste evenimente se suprapun peste o apariție feminină misterioasă, autorul devine parte a intrigii.

Vizita, de Daniel Timariu. Oamenii locuiesc sub pământ, în construcții gigantice, numite Piloni, de unde ies spre suprafață doar în cazuri excepționale. Umanitatea este riguros organizată și planificată, pe serii și versiuni fenologice. Oamenii sunt ajutați de androizi și androizii de oameni. Tony, eroul povestirii, va face o vizită la o Școală de Nouă Generație, la suprafața pământului. Cum va reacționa el și seria lui în fața acestei provocări?

Din seria 3.x au mai apărut: